Дочакахме поредния концерт, този път в София и за пръв път за мен – в зала. Но пък какви легенди бях чувала за зала Христо Ботев! За жалост повечето се оказаха вярни. В целия хаос преди концерта се намерихме с morrt, щеше да е голям резил, ако не бяхме успели. Макар, че разменихме само няколко приказки на крак, ми беше изключително приятно, че се видяхме, понеже към него имам особен афинитет – все пак ми е първият :oops:

Въпреки всички негативи, които бях чувала за звука в залата, този път май всичко беше ок. Не беше пресилен и не дразнеше, не беше и прекалено слаб. За сметка на това вътре нямаше вентилация и още преди да започне подгрявката, стана душегубка. Преди W.A.S.P. вече си имаше откровена мъгла, което силно влоши качеството на снимките и те станаха далеч по-зле от предишните :( В един момент дори нещо ми капна на ръката. Молех се да не е започнала кондензацията на пот по тавана. А обстановката ставаше все по-задушевна, топла и влажна. Край мен се разнасяха странно ароматизирани пушеци. Добре, че 2 дни по-рано са спрели продажбата на билети, че и тези над 3000 души, натъпкани в зала за около 800, бяха предостатъчни.

 Panorama 1

Подгряващите Sheky & The Bloodrain тръгнаха с обещаваща музика, но въодушевлението ми продължи само докато вокалът не си отвори устата. Започна покъртително ужасно – с фалшиво виене, но след първите 1-2 песни чарковете му явно се понаместиха и запя като хората. До момента, в който откровено се изцепи, че не му стига въздухът, понеже не правел често концерти. И все пак открих потенциал в тази група, може би защото копираха най-великите като Iron Maiden, Led Zeppelin, Accept и тн. Барабаните нещо куцаха, но китарата и басът бяха съвсем прилични. И ако Шеки пее по-малко, всичко ще е о’к. Друсането на белезникавите му телеса от сложението тип „бойлер“ също не предизвика симпатиите ми, за сметка на напушилия ме хилеж.

 Sheky & The Bloodrain (2)

Sheky & The Bloodrain (3)

За W.A.S.P. каквото и да кажа, едва ли ще е достатъчно. Гигантът Блеки се оказа все още пълен с енергия, със силен глас и въобще – никакви забележки към него. Заслужава си да отбележа, че се изумих и възхитих от това, как изпълнението на живо не се разминава и на йота от това на прожектираните зад сцената клипове на групата. Разлики имаше съвсем малко, най-вече на The Idol, кадето китаристът отново се самозабрави (точно както и на предишния концерт) и откара едно невероятно соло, докато другите си вземат въздух. На дълго чакания бис изсвириха новия си хит Heaven’s Hung In Black. В крайна сметка – аз доволен! :D m/

W.A.S.P. (4)

W.A.S.P. (22)

W.A.S.P. (27)

W.A.S.P. (29)

W.A.S.P. (36)

W.A.S.P. (48)

W.A.S.P. (51)

W.A.S.P. (65)

W.A.S.P. (67)

W.A.S.P. (71)

W.A.S.P. (73)

 

Допълнение – а някои хора имаха късмета да се срещнат с W.A.S.P. и зад сцената!

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

8 Comments

 • morrt казва:

  Мда, за Шеки си по-откровена и от мен. Браво.
  Но за WASP – АБСеЛЮТНО правилно!

 • ето ги горе и снимките зад сцената. как завиждам!!!

 • AryanRocker казва:

  Абе Шеки е пич ве, тва единствения бъгларски изпълнител с глем рок имидж, а барабаниста пък беше фен на мистър Биг, какво повече от това?

  Мога да кажа, че Тома е 5 пъти по голям ташак от Шеки…

  Иначе коцнерта беше лудница, а и с моите приятели подгряхме от 12 часа пред залата с бири, ракии и изкупихме доста от наличния алкохол в близкия маркет.

  Блеки е велик, дори се замисля мда си сменя нашивката на cinderella на гърба и д си намеря на УАСп, а може и да ги съчетая :)))

  Поздравления за блога и нека имаме уважение към новите бъгларските изпълнители, които клонят къ мстария рок, зашотъо има много наркоманчерта и помиярчета като од крю които за нищо не стават.

 • Гарга Рошава казва:

  мерси за поздравленията.
  имиджа, че и дори сценичното поведение, както и това кой на кого е фен и от кого копира, не го коментирам. нека са такива, че не са дорасли още да са самобитни. изкритикувах просто не дотам доброто представяне на барабаните и със сигурност ужасното на моменти пеене на шеки. има какво да се желае. ;-)

 • mucu казва:

  подгряващата група не беше ли : BASTARDOLOMEY..?

  :-)

 • Гарга Рошава казва:

  хехе, мен, закъснял си с една година, братче ;-)

 • Магьосник pinokio казва:

  Ти пЪ,Кикс,кво е една година спрямо вечността?Не мачкай с черно перце тъй душата на мУнчетУ.Материята е вечна,несътворима и неунищожима. :))))

 • Strashimir казва:

  не знам за вас но W.A.S.P са си богове никоя друга група не е толкова яка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline