След първите две части на този невероятен разказ, ето че е време и за може би последната. Освен ако след завръщането си (което не съм сигурна дали вече не е факт), seasoul не реши да направи един по-подробен разказ за пътуването си, за което разбира се, ще ви уведомя. Отново направих автоматичен превод от латиница за по-лесно четене.

06 May 2009

Горещи поздрави от Малайзия хора :-) )) Тука стопа върви като пушка :lol: ама са големи откачалкииии много ме кефят  :lol:  Леле а полицаите какви са… преди няколко нощи без малко да спя в полицията, много са яки просто ми пълнят душата, а всички говорят за тях че са гадни и корумпирани. Адски е красиво тука, просто на всеки пожелавам да дойде да види. И хората са готини. Днес взех виза за Тайланд така че една виртуална почерпка от мене :D 8-)

***

10 May 2009

Хехе аз ще се похваля че вчера като стопирах в Малайзия ме взеха полицаи  :-D  Мале егати кефа да се возиш в патрулка в страна от третия свят :-) )) Много са яки полицаите просто нашите нищо не са. Спряха и ми викат да се качвам, караха ме 150 км напред и много съжаляваха че ме оставят. Обещала съм на единия да му пратя български монети :-) ) Баси кефа са тия хора, не съм предполагала че някога някъде ще харесвам полицаите!  :-D  Сега ще тествам как са тя в Тайланд, казват че и те са готини ама да видим 8-)

***

26 May 2009

Поздрави от Кавбоджа, хора   :-)
Това май ще е последния път дето пиша преди да се прибера в БГ :-) Вече горя от нетърпение да се прибирам, към началото-средата на юни си идвам.
За стопа да кажа – в държавите които минах след Австралия е супер различно въпреки че всичките са в ЮИ Азия, стопът е много различен във всяка. В Сингапур е доста трудно защото е малък остров, пълно с автобуси и таксита и освен това никoй не знае какво правиш на пътя и всички таксита спират. Аз лично чаках 2 часа на едно място, което си е доста.  :-(  В Малайзия е пълна противоположност – хората са супер яки и бързо спират, много от тях искаха да ми платят автобусни билети :-))) Стопа е напълно възможен дори в град като КЛ (Куала Лумпур), само дето е трудно да се намери място, където да могат колите да отбият, трафика е чудовищен.
За Тайланд какво да ви кажа…. най-отвратителната страна в която съм била през живота си! Никога няма да ида там отново, ужасно място, отвратителни хора. Всички са фалшиви – усмихнати и фалшиви, единствения бог там са парите, никoй не го интересува друго. Пълно с проститутки!!! Отидох на Пукет и просто по-лошо място не съм виждала. Бангкок е огромна лудница с неописуеми задръствания, средно на ден прекарваш 6 часа в задръствания. Всеки лъже, мами… питаш за посоката – лъжат те за да вземеш такси. Ужасни хора, аз просто спрях да говоря с тях и се махнах много скоро. Стопа е нещо средно, чака се но поне те вземат. Не е като в Малайзия обаче, не са готини хората.
Лаос е трудна работа, но не и невъзможна. там почти няма нормални коли. Пътищата са ужас и се пътува много време. Също и стопа е ужас. Малкото които спират искат пари, а супер малкото които спират и не искат пари отиват до другото село. Но с много търпение се стига до желаната цел след ден-два. Аз кампвах веднъж и беше добре, само дето трябва много да се внимава някой да не види, щото първо че е пълно с хора навсякъде, второ че те като не знаят какво правиш и откачат. Извън главния път съвсем няма коли  :-(  Много е зле, може спокойно да отнеме цял ден едно чакане. А след границата с Камбоджа аз закъсах яко без вода и храна, много трябва да се внимава за водата!!! Жегата е убийствена а сега почва дъждовня сезон и всеки ден след 4 следобед се изливат огромни количества дъжд.
В Камбоджа пак е зле стопа. Извън главния път няма коли, но поне на главния има. Мен веднъж ме взе правителствена кола, някаква важна дама. И тук не знаят какво е стоп и се чудят кво правиш на пътя. Пълно е с таксита – мотори дето спират да си предлагат услугите и да те ядосват.
За Виетнам още не знам, утре тръгвам за там.
И още нещо – моят съвет е не си губете времето и парите да ходите в Тайланд освен ако не си търсите проститутка! Там няма нищо друго. Храмовете са фейк  :-(  разни лъскави боядисани статуи навсякъде и това е! В Камбоджа и Лаос е милиони пъти по-яко и интересно!!! Ангкор Уат е осмото чудо на света, има уникални места и хората живеят както в миналото а Тайланд е тотално като скучна европейска страна, нищо уникално и интересно. Малайзия е много по-яка с джунглите си.
Визите са супер лесни, някои се вземат на границата, други в посолството. Вчера взех моята за Виетнам в посолството в Пном Пен и отне 10 минути :-) А за Тайланд е безплатна до 4-ти юни. За Малайзия и Сингапур няма визи.
За границите – всичките ги минавах на стоп и пеш. Никакъв проблем. Никoй не те пита, никoй не го интересува. Пълно е с таксита чакащи и от двете страни, таксижиите са ми най-противните хора в Азия – адски нахални, вървят след тебе опитвайки се да те накарат да повярваш че не може без такси и вече толкова ги мразя че почнах да ги псувам  :lol: 
Ами тва е дето се сещам сега, като се прибера вкъщи може да напиша повече инфо :-) 

 

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline