За пореден път изхвърлих един чорап, който няколко месеца стоя самотен в гардероба, след като половинката му безследно изчезна.  Защо никога не изчезва и вторият от чифта? А още по-странно е защо никога не се намира първият…

Отдавна имам теория, че вкъщи си отглеждам черна дупка. Мъничка е още, но напоследък взе да се разраства. Нещата изчезват за броени часове и много от тях повече не ги откривам никога. А вече започна и да яде все по-големи вещи. До скоро се задоволяваше с дрехи – предимно с бельо (най-вкусни, разбира се, са чорапите), бижута (разнообразни, но имат свойството да изчезват за минути и да не се появяват с години), и важни документи (колко пъти съм си търсила бележника едно време, а два пъти и паспорта… Сега нямам представа къде ми е брачното свидетелство :oops: ). Понякога явно преяжда, понеже се случва да намеря повърнати на странни места отдавна изчезнали и отписани работи. Като например един дебел червен зимен чорап го открих в пералнята, след като извадих бялото пране, залепнал отвътре на барабана – сега, посред лято, след като беше липсвал няколко месеца. Нали ви е ясно, че откак е изчезнал сме прали десетки пъти и винаги сме проверявали за артисали дреболии вътре… Ама на, материализира се отнякъде, колкото да внесе смут, а и да попсувам защо изхвърлих другия от чифта.

Или пък когато си загубих пръстена, подарък за сватбата ми от бабата на половинката. Убедена бях, че е у нас някъде, обърнах цялата къща, включително с разместване на всички мебели (колко други неща намерих там!), а него го няма и това си е. Три години липсваше, а предвид същността на подаръка, не смеех и да разпитвам много-много, ще кажат тая па снаха, как така ще го загуби. И един ден се появи най-неочаквано. И то на място, където съм убедена, че го търсих!

А с паспортите беше още по-култово. Изчезнаха и двата ни задгранични паспорта малко след като си поднових моя. Същата история – обърнахме орталъка няколко пъти и не ги намерихме. А знаех точно къде съм ги оставила – където винаги си седят. Накрая, когато след няколко години ни се наложи да пътуваме, си изкарахме нови. Още следващата седмица видях загубените да ми се хилят насреща, най-отгоре, там където поне 4 пъти бях търсила и където винаги си седят. А обяснете ми този феномен!

Ставали са и по-странни неща. Веднъж намерихме вкъщи едни златни обици (видимо доста стари), но никой не си спомняше някога преди това да ги е имало. А къщата не е чак толкова стара, че да кажеш – забутани и наследени от някой праотец. Със сигурност никой не ги беше виждал по-рано, а един ден просто се появиха от нищото. Вече подозирам, че черната дупка действа и като пространствено-времеви тунел.

От последните случки, освен липсата на поредния пръстен, който беше носен само 2-3 седмици откак го имам, а вече го няма почти година, най-мистериозната е изчезването на един пасатор, както си беше в кутията и седеше на хладилника. Вчера го има – днес не. Просто се изпари, дезинтегрира се! Говорим вече за нещо доста едро – цяла кутия с размери от рода на 40/30/50 см. Е това просто няма къде да се забута случайно, обърнах всичко надолу с главата. Да кажеш, че са ни обрали – доста невероятно, освен, ако не е влязла вманиачена домакиня, въоръжена с шперц вместо с шприц. Или и тя е използвала дупката на червея.

Знам, че проблемът с чорапите е повсеместен, но толкова ли е тежко положението и при вас? Аз вече не смея да се обърна – а са ми видяли гърба, а са изчезнали и мебелите! :-?

 

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

4 Comments

 • При нас нещата се сеят из цялата къща, но обикновено се намират на следващия ден или на следващото подреждане/почистване. Чорапите обичат да се крият зад коша за пране, под леглото или в юрганските пликове.

  Обаче преди няколко години имахме много странен случай. Пералнята спря да изхвърля вода и аз отворих филтъра, за да го почистя. Вадили сме стотинки, камъчета, клечки, пръчки, парчета плат… Но учудването ни беше огромно когато от дупката се показа дамска превръзка, ама от тези за прашки. Половинката не употребява такива, а аз не съм внасял отвън. :-D Малкото отрече да е пъхало такива неща вътре. Иди ми обясни от къде се е взела.

 • Марморка казва:

  Абе според мен някои от трима ви много добре знае за какво става дума, ама си мълчите!!!

 • kathryn казва:

  Ех, смях се с глас. Феномена на изчезващите чорапи е световноизвестен. За да се справи с него, дъщеря ми в повечето случаи ходи с различни чорапи. Онзи ден тя и още две нейни приятелки се събули някъде и се оказало, че и трите са с с по два различни чорапа. Иначе, у нас по притеснително я появяването. Онзи ден щерката си хапнала шоколадово яйце, което мирно и кротко си стояло на плота….Никой не си признава да го е купувал.

 • Altie казва:

  :D :D :D
  Уфф, успокоих се. Мислех си че само аз съм способна даже слон да загубя вкъщи.

1 Trackback or Pingback

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline