От цялата тая работа, обсебила ме през последните няколко дни, която свърши доста безславно, се опитах поне да извлека най-доброто за себе си. Мисля, че успях да изцедя нещо полезно, което, надявам се, ще ми помогне да насоча живота си натам, накъдето искам. Иначе казано, получих начален тласък от шут в задника. И реших, че е крайно време да следвам мечтите си.

Видях, че е възможно. Стига човек да го желае достатъчно силно. Или просто да пречупи начина си на мислене и да се отърве от оковите на обществото. А това е нещо, което ми допада като идея, чак се чудя как не съм се сетила и сама до сега. Може и да съм, но да ме е било страх да си го призная. Само че сега реших, че нямам кой знае колко за губене, защото до момента не съм постигнала нищо и ако не опитам, никога няма да ми се случи това, което искам. Защото мечтанията ви не идват сами да почукат на вратата ви. Трябва вие да отидете при тях.

Загубих много време в безполезно чакане и отлагане. Дано вече не е прекалено късно. Но аз съм свикнала нещата да ми се случват на принципа „Защо да е лесно, като може да е трудно?“, така че за сега поне не се отчайвам, напротив, амбицирах се още повече и ги подхванах от единия край. И този път не смятам да се предавам така лесно. Просто промених начина на мислене – сега го правя за себе си, пък ако стане – може и да взема куфар ;-) Но само, ако аз реша. Ще трябва да забравя за каквато и да е чужда помощ, то си беше ясно предварително, че всичко ще е на мой гръб. За това и решението накрая ще е само мое. Ще се наложи някои хора да заслужат мястото си до мен, свърши се с даденостите.

Знам, че няма да е лесно, аз малки и простички мечти нямам. Искам простичък живот, но това е една от най-трудно осъществимите мечти. За това и удовлетворението ми ще е голямо, когато стане. Казват, че като постигнеш мечтата си, вече не я желаеш. Ще видим, някак си не го вярвам точно за тази моята. А ако се случи така, просто ще продължа да мечтая напред, винаги ще има за какво. И съм сигурна, че колкото повече мечти реализирам, толкова по-щастлива ще умра.

Тръгвам по дълъг и труден път. Пожелайте ми успех и късмет, ще имам нужда. А накрая ще почерпя :-)

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline