Замисляли ли сте се някога за всички онези дребни навици, които имате и които са се появили неизвестно кога и защо, като например да усуквате кичур коса около пръста си, когато се притеснявате или тялом сте тук, а духом – не? Предполагам, че за някой професионалист с кушетка в кабинета те ще разкрият много неща, които даже и вие не знаете за себе си. За мен обаче са забавни (ако са мои), и забавни или дразнещи (когато са чужди).

Не говоря само за това, че половинката има навик да пуска дъската на тоалетната чиния само у нас, но не и в чужда тоалетна. Говоря за това, че аз никога не сядам право върху въпросната дъска, а винаги леко по диагонал и на едната кълка. Или че винаги облизвам старателно ножа, независимо какво съм рязала, стига все пак да е било храна. Непрекъснато разтърквам мекото на ухото си, когато нямам какво да кажа, а мълчанието е неловко и нежелано (особено на изпит или при закучил се флирт). Винаги избърсвам във фанелката си слушалката на телефона преди и след като говоря, както и гребена в задника на панталона си, след като се среша. Когато слънцето ми свети, присвивам само дясното си око – все пак трябва да гледам отнякъде. Преди да положа глава (дори и когато поради ред причини не съм в състояние да направя каквото и да било друго), бухвам възглавницата си с ръце. Никога не слагам чорапите си, след като ги събуя, директно на земята. Подреждам банкнотите в една посока и по големина. Също и монетите, когато ги оставям върху масата (тези последните два навика май ме притесняват). Когато играя табла, хвърлям заровете и местя пуловете винаги и само с лявата ръка. С дясната мисля. Или пия. Всъщност пия „с и двете ръце“, както казваше едно бивше гадже, което кой знае защо имаше задръжки по този въпрос. Когато ям шоколадово яйце винаги прибирам обратно упътването за играчката в пластмасовото яйце и после го завивам със станиола и чак тогава го изхвърлям. Когато пия газирано и студено изпускам въздуха с шумно „а-а-а-а-а-ахф“ (това предотвратява експлозивното оригване поне временно). Ако се случи да ям хляб, неусетно си правя топченца от трохите по масата.

Леле, стана солиден списък, не очаквах. Колко ли още има, за които не сещам, понеже ги правя съвсем машинално? А какви са вашите „машиналности“? Споделете…

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

1 Comment

 • morrt казва:

  Вечер пия ракия. Всяка вечер. Без изключение. От много години насам. Дори да са само двадесет грама. И не толкова защото ми се пие, а по-скоро нещо като гаранция, че утрешният ден ще настъпи.
  За банкнотите също като теб – подредени според големината и огледалната лентичка и сгънати така, че най-малкият купюр да е най-отгоре.
  Минимум две възглавници, с ръка под тях и главата. Лягам винаги на лявата, а като задремя неусетно се обръщам на дясната и така до сутринта.
  Мия си ръцете след всичко – броено е два пъти(от жена ми и от мен). Сходни резултати – 33/39 пъти на ден.
  Винаги си събувам първо дясната обувка.
  Винаги си мия първо десния крак.
  Винаги, когато пия кафе ме боли дясното око. Но докторът ми каза да махам бъркалката и така всичко ще се оправи. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline