… каза: „Чакай малко!“… и знаете какво се пее нататък. Пирамидено-фараонената ексцесия беше изключение. Тази песен все едно е писана за Майсторите! Онези, дето им плащате да дойдат у вас и да свършат нещо, което вие не можете или не искате, а на тях им е работа – чиста сделка. Да, ама не! В най-честия случай те ви изпиват бирата, съсипват мебелите и си оставят ръцете, а понякога и шапката, а вие си довършвате ремонта сами. 

Ако мразиш някого – прати му майстор в къщи“ са казали хората. Ама трябва наистина много да го мразиш. Не е имало до сега случай да се разправям с майстори и да не скъсам тонове нерви, да не похарча куп пари и накрая да не съм недоволна. И това не се дължи само на факта, че съм прекалено критична. А си мислех, че вече е отминало времето на баш майсторите, които трябваше да бъдат ухажвани, нагостявани, напоявани и да се ходи на пръсти край тях, че иначе ще ти сложат шапката. Уж конкуренция, криза, всеки си варди хляба… дръжки! Само малко са се лустросали, направили са си визитки, привидно те се кланят на теб и те ухажват, а не ти тях, дават ти гаранция, две балдъзи и звезда по избор от небето, само и само да те спечелят. Докато им дадеш парите. След което си бият камшика и върви ги търси.

Ще кажете – ами ти си си виновна, защо им плати преди да са свършили? И да, и не. Платих им след като приключиха с основната работа, за която се бяхме разбрали – слагане на изолация отвън на апартамента. Остана една дребна, но важна и с големи последици подробност. Не поставиха улука както трябва и от него се процежда тънка струйка вода, която изтича през новата изолация. Казах им. Видяха го. Казаха – няма проблем, гс’жа, ей сега ще донесем една специална мастичка и ще го запушим – след което си събраха чукалата, натовариха ги в буса и не съм ги виждала вече две седмици. При обаждането ми по телефона получих същите надеждни уверения. Това беше преди 10 дни. Не знам каква е тая мастика и къде я пият, ама явно е била бая люта, щом още не може да ги пусне. Сега, че няма една права линия, че боядисаха където не трябва и не боядисаха където трябва, че цветът няма нищо общо с това, което поисках – не им придирях, само махнах с ръка. Ама тоя теч, заради който се обезмисля цялата работа, понеже първо – ще ми държи влага на стената и пак ще имам мухъл и второ – ще разруши изолацията много по-бързо, отколкото се предполага да стане от само себе си –  няма да го преживея!

Подкокоросаха ме да ги заплаша с Комисията за защита на потребителите. Аз, понеже съм миролюбив човек (през повечето време), го държа като последен коз. А и наивно вярвам в хората и все се надявах, понеже имахме такива добри взаимоотношения работник-работодател, от кумова срама „майсторите“ да се върнат и да си оправят бакиите. Много ми е трудно да се пречупя и да обърна дебелия край към хора, които са ми станали симпатични. Но пък съм твърд привърженик на мотото, че симпатията си е симпатия, ама сиренето е с пари. Гордея се със своята коректност по такива въпроси и очаквам насреща същото. Платила съм си за нещо и очаквам то да бъде свършено и то както трябва. А като не стане на мойто, ставам много люта, само дето те още не знаят. Смятам да им се стоваря на главата тия дни ):)

Гледах това клипче с откъс от култовия филм „Баш майсторът“ и се удивих за пореден път колко вярно представя нещата!

 

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

6 Comments

 • Златина казва:

  О, заплаши ги смело!
  Ние имаме разправии с ремонта на един хладилник, за който първо ни взеха 80 лева, а като не тръгна, поискаха 120, `щото проблемът се оказал друг. Като при това и в двата случая са турнали по 60 кинта труд.
  МъжО направо издивя и директно ги заплаши. Сега май ще приспадат някакви суми, ама да видим!
  То стана като лафа – „Викам ти майсторе, `щото не ти знам името, ама като ти гледам майсторлъка….“ и тука една яка попръжня за майстора! :)))

 • morrt казва:

  Хе хе! Днес за пореден път път си дертове заради това, че съм добър човек и „влизам в положение“ на хората. И за пореден път се зарекох, че „no more mister nice gay“ и да мрът всички, дето не им оттърва.
  И така до следващия прошляк, който ще злоупотреби с добротата в мен.

 • vladimirpreslavski казва:

  Гардже, майстор в къщата=автогол в продължението на мача :D
  И аз съм страдал от тях /кой ли не е/! Направо карай с лошото-явно от добро не възприемат :D

 • Marmorka казва:

  Само ще кажа:“Човека, който плаща изолацията си идва след 10 дена! Ако не го оправите, града ще ви се види тесен!!!!!!!!!!!!!!!“

 • midnight казва:

  скъпа, тея от Комисията хич не им се надявай. по-скоро мацката от коментар №4 е права.. за съжаление.. или намери нови майстори, които да ти го поправят..

 • Гарга Рошава казва:

  та да трябва някой да оправя нещо друго, което новите майстори пътьом са съсипали? не мисля. а мърморка е права и още как, понеже тя ситуацията е дежа вю, предния път майсторите бяха кръстили въпросния човек „ефрейтора“, ама мен ако питаш, и генерал му е малко ):) ще им се види тесен града на майсторите!

1 Trackback or Pingback

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline