Бяхме си легнали преди половин час, но аз четох книга. Най-после угасих и зарових с удоволствие глава във възглавницата. Миришеше странно, реших, че е време да перем чаршафите. Затворих очи и тъкмо се унасях, отвън се включи аларма на кола. От най-досадните, въпреки че едва ли има такива, които да не са досадни в 12.30 посреднощ. Молех се да се е пуснала случйно и да спре всеки момент, не ми се прекарваше поредната нощ в неудобното легло в хола. Не спря. Мислено възпроизвеждах предния път, когато не издържах и звъннах на 112, та ме разхождаха до колата да съм ѝ запишела номера и пак да звънна. Мързеше ме и ми се спеше, а и на другия ден ни чакаха пътуване, плаж, палатка, концерти… Нещо гръмна, половинката подскочи сънено кокорейки се. Казах му:

– Някой хвърли пиратка, белким тоя с колата се сети да ѝ изключи алармата.

– Не. Нещо гори!

– Как гори бе, откъде разбра?

– Ми не виждаш ли пушека?

Аааааа, не били чаршафите още за пране значи! Хвърлихме се на балкона и видяхме – гори я, и то как гори! Една кола на паркинга пред съседния вход. Грабнах мобилния за да си светя в тъмното, да не се пребия докато отивам да взема слушалката на стационарния телефон. Глей к’во нещо е паниката! За втори път се проявих като бдителен гражданин и звъннах на 112. Разпалено обясних какъв екшън съм си пуснала тая вечер да гледам и къде точно се намирам. Със сигурност не съм била първата обадила се, понеже съседите вече се изсипваха на паркинга да си преместват колите далеч от кладата. Нов гръм – втората гума замина. След няма и минутка дойдоха сини буркани, ама не били пожарна, ами полиция. След още 2-3 минути се чуха и сирените, само дето не уцелиха входа на паркинга, ами отидоха в другия край на блока. Патрулката се втурна да ги събира обратно. Мина повече време докато намерят откъде да влязат, отколкото да дойдат от пожарната до нас.

 

Вече ориентирани правилно, наскачаха няколко чичковци-пожарникари. К’во им се кефят по филмите колко били секси, те с дрехите приличат на чувал с картофи и каска. Един-единствен герой се справи с пожара, после малко поблъскаха с брадвата, използвана за оръдие на масови психари в толкова много филми, отвориха капака, изпод който беше тръгнала цялата мизерия и поналяха още малко вода. С това всичко приключи. Собственикът вчера беше имал кола, днес вече не. А половинката се обърна към мен ухилен и ми каза:

– Пиле, честита годишнина!

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!


[twitter-button]

14 Comments

 • kenkal казва:

  Виж ти, кой организирал всичко, че да честити годишнина, а!?
  ;)

 • Златина казва:

  Добре ти започва годишнината – с гръм и трясък! :P :)

 • vladimirpreslavski казва:

  Честита Нова година :D :D

 • Честито и от мен! :-)

 • kathryn казва:

  Жена, ти винаги си в екшъна. Ако си си в къщи, екшъна идва идва при теб.

 • spartaka казва:

  Тая годишнина съм сигурен,че няма да я забравите ;)честито и от мен!

 • CVETILINA81 казва:

  Честита годишнина и от мен! Много любов ви пожелавам:))

 • галина бланка казва:

  И от мен поздравления и пожелания за много любов!

 • Steliyan казва:

  Е то напоследък екшъни явно има яко. Аз нали писах за моя полицейски екшън. Хубавото е, че поне 2 седмици хлапетата от околните входове няма да смеят да си правят шумни седянки, хак да им е :)
  Ей го-вна екшънчето ми: http://www.stat1973.com/2010/07/25/silovi-merki/

 • Steliyan казва:

  И за кво пиша коментари ага не излазгат?

 • Гарга Рошава казва:

  меpси, меpси!

  стелияне, съмнителен си нещо, сметнали са те за спамер ;)

 • midnight казва:

  ще прощаваш, че тука пиша, ама на поста за Каварна не ми дава да коментирам. пак някаква конспирация си заформила тиии..
  та.. размахвачът на знамето оригинално е някъф пич от Стара Гъзора с мнооого шарещи ръце, ама по някое време сесдушиха с половинката, щото последния е почти два метра и няма нужда от прът. май верно е трябвало да дойдеш да предявиш претенции, можеше пък и да се видим :))

 • limitednickname казва:

  И аз бях свидетел на нещо подобно.
  http://anonimenbloger.blogspot.com/2010/03/blog-post_8857.html

 • Гарга Рошава казва:

  ами то при нас е за втори път, по-миналото лято пак горя, тогава се пренесе и на съседна кола, та двете заминаха, бяха на няма и 10м от тая сега.

1 Trackback or Pingback

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline