Вчера беше определен от синоптиците като последния ден на лятото – горещ и слънчев – преди да дойдат есенните дъждове и хлад. Познаха, мамка им! За това решихме да го запомним с последния плаж и последния концерт в Каварна за сезона.

След блажено помотване из къщи до обяд, най-накрая се вдигнахме с половинката за Калиакра. Пътьом за пореден път стигнах до извода, че имам проблем с високите скорости :oops: добре, че нямаше никакви ченгета по пътя. Както предполагах, предвид обстоятелствата (събота, края на лятото, всеки гледа да разпусне за последно, безплатен концерт…), районът около Каварна беше препълнен с народ, включително и иначе почти безлюдния плаж на Болата. Времето вече подсказваше какво ще последва с настъпващите под слънцето облаци и напористия вятър, вдигнал прилични вълни. Все пак изцедихме каквото можахме като се повъргаляхме с приятели докато слънцето се скрие зад склона.

Положението в Каварна беше още по-нагъчкано. Вярно, че народът беше концентриран само около площада и пешеходната улица, където димяха кебапчийниците, но въпреки това мога да кажа, че имаше не много по-малко хора отколкото на тридневния Калиакра Рок Фест. Явно и думичката „безплатен“ е натежала. Като казах кебапчийници… този път съм крайно недоволна, от зор да са по-близо до тълпата, половината бяха разположени на самия площад, близо до сцената, което силно намали капацитета на площадчето и впоследствие се оказа предпоставка за сардинното разположение на публиката.

Kavarna (0)

Все пак хапнахме по една рибка (миди не посмях, че предния ден е имало миден фест и не знам дали не бяха артисали от него), пихме по едно – две с още повече приятели и се отправихме да заемем позиция с гледка. Тъкмо се инсталирахме, когато разбрахме, че ще има подгряване с някаква измислена група и Рейнбоу ще свирят след час, така че се изнесохме да се поразтъпчем.

Kavarna (5)

С леко закъснение, след 21 ч. се появиха и титулярите – Over The Rainbow – поредната производна на оригиналните Rainbow. Забиха много добре, само вокалът Joe Lynn Turner  издишаше в доста моменти и се налагаше останалите да го покриват, особено на песните на Дио. Юрген Блекмор пък беше одрал кожата на баща си и то не само в буквалния смисъл ;-) Изсвириха известни и не чак толкова известни песни (I surrender, Street of Dreams, Stargazer),  накрая в биса бяха събрали няколко хита, с които хлопнаха вратата зад гърба на лятото. Веднага след концерта имаше природно светлинно шоу, последвано от доволни количества студен дъжд. Толкоз :-((

Over The Rainbow (1)

Over The Rainbow (9)

Over The Rainbow (16)

Over The Rainbow (17)

Over The Rainbow (21)

Over The Rainbow (23)

Over The Rainbow (27)

Over The Rainbow (30)

Over The Rainbow (39)

Over The Rainbow (41)

Over The Rainbow (54)

Over The Rainbow (55)

Over The Rainbow (57)

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

5 Comments

 • Marmorka казва:

  Дойде края на лятото…. Наистина….

 • morrt казва:

  Мъъъничко ти завиждам.
  Инак и аз се насладих на свелинно шоу от средата на язовир „Кърджали“, но без „Рейнбоу“. От едната страна на хоризонта огромната луна, а от другата страна врълитаща с светкавици буря. Много real experience.

 • Гарга Рошава казва:

  всъщност тъкмо преди да ти прочета коментара добавих на финала, че наблюдавахме и такова шоу, не ни се спести и на нас ;-) а снимката на пълната луна си е от снощи, докато чакахме. жалко, че си забравих статива #-o за пореден път…

 • галина бланка казва:

  че кога успя ща е хванеш луната при тоя проливен дъжд снощи?

 • Гарга Рошава казва:

  ааааа докато бяхме около дъгата нямаше страшно, дъждът дойде след нея ;-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline