Вчера на http://patepis.com/ ексклузивно публикуваха изсмукания от пръстите ми като плод на подла провокация пътепис :P Там той доста разбуни духовете. Днес излиза и тук, все пак да си го имам в колекцията ;-)

След кратка провокация (на мен толкова ми трябва, че и това ми е много ):) ), реших да ви разкажа цветно и широкоекранно за първото ни ходене в Billa в нашия град. Последното уточнение е, защото неколкократно се е случвало преди, отдавна, да пазарувам в Била, но в София. След години монопол на Пикадили, най-накрая тук се пръкна някой и друг магазин на Била. Та решихме един ден с половинката да преслушаме конкуренцията. И тъй като дори и най-близкият магазин ни е достатъчно далече, наложи се да заредим колата с бензин и да си вземем сандвичи за из път.

Тръгнахме ние щастливи, че ще разнообразим малко потребителската си кошница в нов магазин. След известно двоумене си избрахме по-далечния магазин, защото там има подземен и надземен паркинг и няма да се въртим с колата, чудейки се къде да я забодем. Досегашния ни опит с пазаруване в подобни хипермаркети у нас и в чужбина ни караше да не се притесняваме и чудим кое, какво и как. Дори и големи торби си носехме, да има. Стигнахме ние МОЛ-а с магазина, от пръв поглед видяхме, че отгоре места няма, но спокойно се отправихме към подземния паркинг. Казах ли, че аз карах? :mrgreen: Дори и само заради това, трябваше да се сетим, че нещата няма да вървят гладко.

Карам, гледам – два входа. Викам си – едното ще да е изхода – и се мушнах в по-лесната дупка. Там имах малко приключение, понеже не следя знаците, наврях се първо в насрещното, после в една задънена част… Абе с повечко маневри се справих някак си. Но признавам, всички подземни паркинги, в които съм била у нас нямат нищо общо като план и организация за движение с вносните такива. Там почти няма на какво да се зачудиш, всичко си е обозначено ясно и точно. Тук си е таковало майката! И от пусти пестелъци, разстоянията са много по-малки и едвам се нацеждаш между колоните. Както и да е, след като пригладихме изправилата се коса на половинката, се отправихме към асансьора.

А там – никъде не пише нищо за Била. По пътя на логиката решихме, че ще е на партера и натиснахме копчето. Тук Била, там Била – няма Била! Повъртяхме се, поогледахме и накрая реших да питам (щото те мъжете, нали не питат ;-) ) Оказа се, че магазинът бил в другото крило на МОЛ-а, а подземните паркинги под двете крила нямат връзка помежду си :-O Пълна кретения! Преместих колата (вече малко по-опитно и бързо) и най-накрая се добрахме до заветния магазин!

Там обаче, ново двайсе’! Заключени колички, а никой от нас няма монети, само едни 20 лв на цяло, които, евентуално, да развалим. През това време градусът на мъжо все повече се покачваше и той беше готов да си тръгнем. Пазаруващият маниак в мен обаче не искаше да се отказва толкова лесно. Докато обмислях какво всъщност можем да направим в тази тъпа ситуация, се появи охраната и ни показа една яка фатка: в отвора за 50 ст. пъхна с известен чалъм 10 ст. и докато аз се чудех как да му благодаря, той изправи количката на задни колела, затръска я и си взе десетачето :))

Вътре сме! Най-накрая! Е, имахме известно затруднение с ориентирането, защото магазинът има доста странно вътрешно разположение и дори такива прости неща като хляба ;-) бяха малко трудни за откриване. Но най-накрая се добрахме до касата с пълна количка кулинарни съкровища. Само за да осъзнаем, че няма как да си стигнем до колата с количката (отново голяма тъпотия!), а не сме си взели с нас големите торби. Е, нищо, нали дават някакви, колкото да пренесем нещата до колата. Започнах аз да пълня хилядите миниатюрни торбички, които се късаха само с поглед. Слагах по 2-3 една в друга, само и само да ни изкарат до колата. 

Разпределих покупките в 10-тина пликчета, взехме по няколко във всяка ръка и се отправихме към асансьора. И в този момент една по една започнаха да се късат. Попиляхме по лъскавия под на МОЛ-а руски салати, брашно, сокове, затъркаляха се консерви с котешка храна, а аз само крещях – Джинът! Остави джина на земята преди да се скъса! Пред очите ми бутилката  Beefeater се пръсваше на хиляди парчета, а кристално чистата течност се плисваше по пода X_X Слава богу, нищо такова не се случи, иначе трябваше да се мятам като американски бейзболист в отчаян опит да хвана бутилката.

И така, сред камари псувни от началото до края, премина нашето първо пазаруване в Била. Зарекохме се, че повече няма да стъпим там, но птичата им салата се оказа толкова вкусна, че като ни мина ядът след няколко месеца, отидохме пак. И вече знаехме кое-как. По български.

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

18 Comments

 • MadWizard казва:

  Странна работа.
  Аз също срещам големи затруднения с намирането на продуктите в Била.
  Преди ползвах само Пикадили, но лятото като се преместих, се оказа, че по-близкият ми супермаркет е Била.
  Баси обърканият магазин. И не е много разнообразен.
  Но за да компенсират явно, разнообразието на марки, разнообразяват местоположението им. Имам чувство, че всеки път разместват щандовете. Никога нищо не мога д анамеря.
  :)

 • Val казва:

  БИЛА е най – качественият хипермаркет
  Пазарувам само от него
  Поне в Плевен е така
  А монетите от 50 ст и 20 ст са просто задължителни за количка и шкаф за багаж

 • Гарга Рошава казва:

  понеже вчера ме наплюха в другия блог, как можело да не нося монети :)) – ами ние абсолютно всеки път забравяме специално да си носим, в който и магазин да отиваме. ако се случи да имаме – имаме, ако не… да не говорим, че пикадилските се отключват с левче, а билските са по-евтини. ако трябва и това да помня… особено както имам трудности с помненето :oops:

 • Стойчо казва:

  Поздравления за куража да го напишеш :-)

 • Ondine казва:

  Посмях се на вашата „трагедия“,но наистина винаги местят нещата в Билла.И то генерално ,и аз все търся… :P А колкото до стотинките,хайде де все трябвало да имаш :D На мен ми се е случвало да имам 5лв на стотинки и нито една от тях да не става за количките!!!! ;)

 • Гарга Рошава казва:

  ами какво да ти кажа, имам си една касичка в къщи и редновно всички бели стотинки отиват в нея $-)

 • voivoda казва:

  Точно така си е, на все пак БИЛЛА е хубав магазин,поне в Ямбол.Е, а за мен е най-близкия до къщи.Виж, Пикадили е в едно мазе,буквално,пък било то и мазето на МОЛ-а, и е такъв лабиринт…Да не говорим , че е ниско и е тясно в раменете…
  П.С. За количките в Билла-може и с 5 стотинки в отвора за 20,само трябва добре даги натиснеш…

 • климатици казва:

  Толкова е клаустрофобично и в двата магазина, които откриха във Варна, просто е ужасно и ходя там само заради хубавата бира, която имат.

 • Филип казва:

  И с 5 ст. става :)

 • Павел казва:

  И аз съм за БИЛЛА пред метро и кауфланд

 • Гарга Рошава казва:

  ама хора, гледайте сега. не знам защо много от вас решиха и тук, и в пътепис.ком, че съм обявила война на веригата и че казвам, че са лоши магазини. идеята тук беше да опиша поредицата от лошо стекли се обстоятелства, свързани с едно конкретно посещение на един конкретен магазин. това не е война „останалите срещу била“. ако си говорим истината, била е един добър компромис цена-качество, аз лично я поставям по средата между пикадили (където има добри стоки на лоши цени) и кауфланд (където има лоши стоки на добри цени) ;-)

 • Леле ЯКО! казва:

  Невероятно колко провинциално! Много ЯКООО! А аз се чудех в Пикадили защо разни объркват ляво и дясно движение и се учпят колички, тоалетни и т.н. То цивилизацията не е за всеки брато!

 • sharo казва:

  ЕЙ, Я МИ КАЖИ КАК С ЕДНИ 20 ЛВ. УСПЯ ДА НАПЪЛНИШ КОЛИЧКАТА, ДА СЛАГАШ ПРОДУКТИ ПО 2-3 В ТОРБИЧКИ, ДА СИ КУПИШ ДЖИН И Т.Н. А ОХРАНАТА ВИДЯ ЛИ ТЕ? АЗ С 20 ЛВ. СИ ИЗЛИЗАМ С ЕДНА ТОРБИЧКА- ТЕЗИ ОТ 30 СТ., ЗА КОИТО НЕ СА ТИ СТИГНАЛИ ПАРИТЕ.

 • Гарга Рошава казва:

  хахаха, имало хора, които четат внимателно :))
  не мисля, че трябва да ти давам обяснения, особено след тона, с който си попитал/а, но ако се замислиш, може и сам/а да се сетиш още няколко варианта, които НЕ са свързани с кражби ;-) айде сега докажи, че наистина те бива в детайлите!

 • Marysq казва:

  Ne se kosete horica,politikata e takava v BILLA a kadeto rabotqt tam prosto sa za sajelenie,no nali e bezrabotica i kriza te si mal4at.A 6ef da si v BILLA tova e syper,precakvat te kak si iskat.

 • Vania казва:

  В магазина на Билла в кв. „Дружба“ 3 в Русе, касиерка с фамилия Трендафилова 6, не връща ресто. Като види, че клиента се е разсеял, дава само касовата бележка и точките и се скрива, ако не чака друг клиент. Ако клиента забележи, че не му връща рестото, се извинява и го дава. Веднъж ми направи този номер, а тази вечер направо си присвои 5 лв. ресто. Не зная как да го докажа. Нямате ли камери на касите, за да си наблюдавате персонала?

 • Silviq казва:

  Монетите за количка са просто задължителни,в жабката на колата винаги мятам по една, а за да няма летеж на джин по пода има големи торби по 30 ст.Преди 3 год. по нова година пазарихме там и на касата ме удариха поне с 3лв.-откачих и от тогава не съм стъпвала там.Сега от новата ми работа ми дават купони отново за този магазин и въобще не съм въодушевена…

 • gondel казва:

  Най-отвратителния магазин е това!!!Туко що намерих мишка в витрината на кашкавалите и то жива.Това се случва в София в квартал Левски на Владимир Вазов!!!!Никой да не си пазарува от тоя гнусен магазин.Казах на оправителя а той ми благодаря за информацията и ми обърна гръб нагло гейче!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline