Осми март си остава един от най-спорните празници – еманципираните жени масово го отричат, други гледат да се възползват от него… За мен си е просто повод за празнуване и поглезване. Или поне за напиване. А всеки повод за напиване си е празник, независимо на какво е. Като пернишките учени, които направили ново революционно научно откритие – открили неизвестен до сега повод за пиене! Хората си правят такъв труд, редно е да се уважават и всички постижения на по-старите учени, споделили със света своите поводи за пиене.

Та, отплеснах се в друга посока. Исках да кажа за цветята. Жестовете. Символиката. Всякаквите прояви на специално внимание – с повод или без. Няма жена на света, която да не ги обича, каквото и да ви казва. Но пък са много малко мъжете, на които им идва отвътре да правят такива неща – без подсещане, мрънкане и просене. И без повод. Това има нещо общо с романтиката – или я имаш, или не. И да, жените обичат и романтиката, пак каквото и да казват. Всички тези неща показват на една жена, че е желана, значима, обичана, а никой не бяга от това.

Както е известно, аз имам нужда от извънредно внимание, понеже все мисля, че не ми достига. Не попаднах на мъж, който да ми го осигури в желаните количества, за съжаление – просто не му идва отвътре. От години не сме си подарявали подаръци в класическия смисъл на думата, но поне го бях „дресирала“ за празниците да ми подарява цвете. От няколко години все нещо става, та дори и това не получавам. Както и тази година. За 14.02 нямаше, няма да има и днес. И докато за празника на влюбените (а ние явно отдавна не сме такива), нямаше основателно оправдание, за днес има – вчера замених цветята си за хубав пастет и тирамису. Доядоха ми се, какво да направя, човещинка. И понеже той се размрънка, че са скъпи, аз му казах, че това ще са ми цветята за празника. Няма да повярвате какво облекчение се изписа на лицето му – толкова лесно се отърва от задължението да ми купува букет! И не, няма въпреки това да ми купи и цветя – той просто се е отчел за деня и повече дори няма да се замисли.

Тъжно ми става в такива случаи. И дори обидно. Сигурно и за това не ги обичам точно тези празници. Гледам и слушам как на другите жени се поднасят красиви букети, организират специални вечери… а у нас цари ежедневие. Бърза целувка по устните с „Честит празник, пиле“ изчерпва празника. Поне да бях от жените, които не искат да го празнуват, да съм доволна в някаква степен, а то…

И пак се сетих за проклетите моркови, които бяха най-прекрасният ми подарък от години!

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

7 Comments

 • kathryn казва:

  Предлагам да ми дойдеш на гости довечера и да покажем на малкото ми дете, колко джин може да изпият майка му и приятелката й.
  Аз цветята си ги купувам сама и ако искаш вярвай, приятно е!

 • Стойчо казва:

  Знаеш ли, отговорът на въпроса, който се опитваш да зададеш, се крие в думата „дресирала“… Имай предвид, че мъжете (то и с всички е така), знаят кога ги дресират

 • Гарга Рошава казва:

  стойчо, нарочно я използвах, сети се що ;-). а кой е въпросът, който се опитвам да задам? :)

  катрино, аз се подкарах вече с празничен обяд – http://garga-blog.com/wp-content/uploads/2013/03/8-mart-objad.jpg даже ледчетата във водката с кола са ми с форма на сърчца :D

 • Стойчо казва:

  Не знаеш въпроса, но знаеш отговора :) Тове по-добрата ситуация :)

 • Гарга Рошава казва:

  както предположих – цветя няма. а вечерята ни беше по-скромна и мимолетна от обяда по-горе.
  за това писах че съм го дресирала, понеже това не е нещо което той е променил в себе си, а нещо което аз съм опитала да променя в него (едно от много, много малкото), и точно по тая причина промяната не е трайна и зависи само от захарчето или камшика, както дойде. и като се успиш и решиш че вече няма нужда от тях, наученото се забравя. за тва ме е яд, че без остен няма грам самоинициатива. на мен остава да се чудя аз ли не заслужавам подобни неща, или причината е в него… и понеже имам проблем със самочувствието, винаги решавам, че аз съм кривата. та така, не знам какъв беше въпросът, но много отговори дадох.

 • Стойчо казва:

  Май никога не си знаела мотивацията на мъжете на подаряват или не – цветя. Както и защо в един момент искрено ги „домързява“ Ама ще стане много дълго да го обяснявам ;)

 • Гарга Рошава казва:

  а що, време има, място има, обяснявай :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline