Защо изпитни ли – защото от известно време се опитвам да уча за един доста тежък изпит, с конспект от 46 въпроса, включващи материала от два учебника, от който изпит зависи дали най-накрая ще започна пак да получавам пари или не.

Вместо да си седна на д-то аз, като един истински нехаен студент, оставям времето да ми се изнизва между пръстите на краката, докато зяпам в тавана или си намирам каквато и да е друга работа (онзи ден, например, ходих да караме лодката за пускане на сезона и успях съвсем автентично да слънчасам, та целия ден бях аут :-?@ ). И значи вчера, съвсем внезапно ме споходи непреодолимото желание да си направя курабийки. Не какви да е, а такива дето да ги режа с формички. Никога в целия си досегашен живот не бях правила курабии. Желанието се яви като някакво дежа-вю – непреживяно, но толкова познато! И то в най-най-неподходящия момент – вечерта преди заминаването за концерта в София, времето в което все пак би трябвало да уча, след като ми остава седмица до изпита, а не ненужно да сладкарствам. Станаха две тави – цееееелите за мен! ):D( Изядох 3-4 броя и байгънясах*. Софиянци ще намажат явно.

 

*втръсна ми, омръзна ми, дойде ми до гуша ;-)

П. п. За да пресека всякакви въпроси за рецепти ще кажа, че това е най-разпространената в нета рецепта, която аз изпълних едно към гьотере – 1 яйце, че толкова имах, 1/3 кофичка кисело мляко, 1/3 пак. масло, сода бикарбонат, кафява захар на вкус (за това са кафяви), брашно докато стане тесто, разни аромати. Точих с точилото за ножове, че нямам точилка :))

17 Comments

 • frog казва:

  Бравус! Пак нещо си направила. <:-P
  Докато моят студент само натиска денонощно стола и играе на дедазнам какво. WOW или нещотакова… :(

 • Ondine казва:

  Мали как ги обичам тези курабии! :))И с бутилка стъклена става.Като се поприбера като хората в къщи ще направя и аз едни такива…браво на теб сега направо ще ги сънувам!!! :(

  п.п.по време на сесия съм чела най-много книги/които нямат нищо общо с изпитите/,гледала съм tv сериали,кино,купони и какво ли още не..,но не и да чета :P

 • pinokio казва:

  1.Започвам да се вбесявам:след всеки мой коментар получавам по един изплезен език/емотиконче бре,де да беше истински/.Образовайте един „компютърен специалист“ ,като мен-къде за бога са емотиконите в този сайт?Щях да перна един емотикон и да не пиша.
  2.Като си толкова добра в кулинарията направи една рибена чорба,сипи по една перловка/охладена/и ще ти кажа ставаш ли за готвач.
  3.До тогава-изплезен език.
  РР:46 въпроса се минават повърхностно за една нощ,научават се перфектно максимум за 3 дни.Ерго-имаш време за четене.Готви!

 • Кръстю казва:

  Даа, има разлика между въпроси и въроси..Има случаи в които 46 са повече от 100 :))
  Какво пиеш с курабиите?

 • Гарга Рошава казва:

  по ред на номерата – софиянци не харесаха курабиите. значи ще има повече за мен и мързелнка-мърморанка ):)
  буратино, кръстьо ти го е казал – всеки въпрос ми съдържа поне по 2-3 теми от учебника, всяка с нейните си подтеми. а бе, гадно е. и скучно. и ме мързи.
  колкото до емотките… приемам критиките, но не можах да се справя да ги направя да се показват над полето за писане на коментар. като имам повече време и желание, ще тормозя коко да помага някак да ги материализираме :oops: ако държиш все пак да ми се плезиш, напиши две точки и след тях голяма буква Р. пък ако искаш да ми демонстрираш на живо… може да го уредим някой ден ;)
  по второто ти обвинение – напротив, въобще не смятам, че съм добра в кухнята. напротив. а ти пък точно рибена чорба ли реши да ме караш?! как да готвя нещо, което не ям! на теория знам, че хубавата е от поне 3-4 вида риба, като от тях трябва да има и дребна, и едра. прословутият ми старец, който се справя перфектно в кухнята, се хвали, че прави най-хубавата рибена чорба, но аз никога няма да разбера.
  кръстьо, прокарвам ги с водица, да не си развалям вкуса :))

 • bampi казва:

  Прочетох те и теб най-накрая и се смях, смях, смях от сърце. „да си е останал в казармата“ ме задави :)), ама и ти си едно криво колело :)), но пък такова нещо като „горкият ти мъж“- няма, да е мислил като те е взел ;)

 • bampi казва:

  Охх, толкова се смях, че съм ти написала коментара на грешното място, но се надявам да ме извиниш. :)

 • pinokio казва:

  Кика,държал съм изпити в които понякога само един от въпросите съдържа обем информация надхвърлящ 46 въпроса.И не само трябва да я запомня,но и да мога да я анализирам,интерпретирам, променям и вземам решения при постоянно променящи се фактори.Тъй ,че споко-имаш време.Ти си упорито момиче и ще успееш.
  Изумен съм от друго-хапваш суши,а не си опитвала рибена чорба!?Вкусовия ти анализатор е загубил много.Иииииииии запомни-истинската рибена чорба не се прави от морски и океански риби.Само сладководни.Останалите са заместители.

 • Гарга Рошава казва:

  добре де, няма да си мерим изпитите сега. за мен е тежък, най-вече защото: първо и най-важно – ме мързи да уча и второ – материята ми е крайно непозната, четейки сега нещата ги виждам за пръв път :(
  рибена чорба съм яла. и не ми хареса. аз въобще, по супите не си падам, уважавам само три – крем супа (класическа от картофи, не с разни изгъзици като моркови, спанак или тиквички), с много крутони вътре, шкембе разбира се, а понякога ми се дояжда телешко варено. но то и без това се случва да ям супа между 3 и 5 пъти годишно ;)
  и да, знам, че най-най рибената е от речни риби, но и морската важи. горе съм забравила – и раци слагат даже.

 • DogWoman казва:

  Боже! Прощавайте, че почвам така глуповато, обаче четох, четох тоз ми ти блог (не само курабийкината секция), смях се, усмихвах се, замислях се, после пак се смях и прочие и тъй приятно ми беше, че (тук цитирам един колега отпреди години) „Толкова е хубаво за четене, че все едно аз съм го писал!!!“(а), в нашия случай :). По курабиите какво да кажа – и аз пробвах за първи път в живота си преди десетина дни, и аз едно към гьотере, ама им сложих доста масло (моята тайна в готвенето – когато не си съвсем сигурен, слагай още масло!) та станаха твърде вкусоприятни, макар и много странни на вид! Домашното население отначало ги гледаше странно, но после някой се престраши и започнаха мистериозно да изчезват от чинията :)
  Нейсе, хубаво е да се четат такива читави неща от читави хора.
  Давай все така!

 • Гарга Рошава казва:

  леле, леле, колко четки! :oops: благодаря! добре дошла (не се познаваме достатъчно, иначе веднага бих те нарекла кучко :)))

 • DogWoman казва:

  :) „Кучка“ в нашия дом означава да имаш най-хубавите кафяви очи на света, да ти угаждат от четири страни, да заемаш две трети от всеки диван или легло, които в момента си избрала, и така през целия ден… а също и когато кажеш „ей сега искам да играя“ всички да хвърлят, с каквото се занимават, и моментално да хукват да играят с теб… така че не е лошо, ама хич :)
  Понастоящем обаче би трябвало да си сменя временно именцето на „квачка“… днес е денят Х за излюпване на 20-те ми яйца в инкубатора. Така че мързел и други приятни занимания – настрана. Стискайте палци! :)

 • стискаме. ама от яйцата крокодилчета ли ще се излюпят? :D

  ондин, сега се замислих как така не съм се сетила за точенето с шише. отговорът се оказа прост – у нас се търкалят предимно квадратни шишета ):) http://www.liquorsnob.com/pictures/beefeater_gin.jpg

 • DogWoman казва:

  … не, най-обикновени пиленца :) Дотук – едно черно и едно бяло, останалите се бавят нещо…

 • Недоразбрал казва:

  „… Желанието се яви като някакво дежа-вю …“

  Да вземеш да понамалиш тоника, а?

  Не за друго, ама да не почнеш да анализираш,интерпретираш, променяш и вземаш решения при постоянно променящи се фактори – щото и на мъжа ти може да му се доходи до кенефа в същото време.

 • pinokio казва:

  1.“Недоразбрал“,пак не си разбрал,моето момче.Вместо да намали тоника,трябва да увеличи количеството на Джина/Диалектика-учил ли си такава дисциплина?/.Не ти достига житейски опит за подобен тип мислене.
  2.Кика,увеличи Джинчето и на мъжа ти изобщо няма да му се ходи до сервизното помещение-курабийката ще бъдеш ти.

 • Гарга Рошава казва:

  тцтцтц! котката я няма и мишките си спретнали купонче, а? ало, недоразбралия, как се чувстваш отново като момченце? :))

  pinokio:

  …на мъжа ти изобщо няма да му се ходи до сервизното помещение-курабийката ще бъдеш ти.

  това ми прозвуча все едно ще бия мъжа си b-(

  btw, може да поздравите най-новия асистент B-) накъде върви светът, а? плаша се…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline