Както вече писах, решението е взето. Само остава да бъде оповестено когато и където трябва. Звучи просто и лесно, но не е. Особено, когато съм скована от страх. Страх и нерешителност. И не е само това. Отново бързам, като теле пред майка си. Какво да направя, като съм такава – нетърпелива и нерешителна. Почти като парадокс. Поредните противоречия, от които съм изтъкана. За да е пълна драмата, в която съм се натикала, неумело се опитвам да манипулирам. Никога не съм била добра в тоя тип игрички, чувствам се неловко и сега.

Не мога да реша кога и как да действам. Знам само, че е рано, но и че не ме свърта и ме боде да си кажа всичко сега и веднага. Освен това знам и, че не ми стиска да започна Разговора. За това съм предприела друга тактика – плитка, жалка и мизерна. Правя всичко възможно да го накарам сам да стигне до съответните изводи. Или поне да започне да задава правилните въпроси. Нарочно провокирам с действия и думи, след което обаче правя крачка назад, страхувайки се да скоча в дълбокото. Той пита, аз мълча. Или отговарям уклончиво. И пак мълча. Не лъжа, само премълчавам истината, но така нескопосано, че си личи. Вбесявам го, виждам го в очите му. След което се усмихвам, а това го вбесява още повече. Иска ми се да го гушна и да зарежа всичко. Не го правя, вместо това ставам и излизам от стаята. Мразя се за това.

Времевите рамки, които очертахме, не ми допадат особено. Най-вече заради това, че ще се налага толкова дълго време да живея по този раздвоен начин, докато всъщност едвам се сдържам да не изкрещя – „Трябва да се разведем!“ А същевременно е толкова трудно да го изрека, поне докато не го повярвам с цялото си същество. Изкритикуваха ме онзи ден, за това че не спирам да мрънкам, докато в това време двама мъже ме обичат. Бога ми, предпочитам да не беше така! Или поне аз да не ги обичах и двамата. Ако мразите някой, пожелайте му това. Някой по-силен от мен вероятно вече да се е справил със ситуацията и дори да е забравил за нея. За някой по-слаб щяхме вече да говорим само хубаво или нищо. А аз просто си се побърквам, доста успешно.

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline