Когато по-миналото лято се видяхме на кафе, той беше олицетворение на мировата скръб. Отиваше на почивка съвсем сам и не спираше да говори колко ужасна е бившата му жена. Аз само се въртях на стола и си гледах часовника, чудейки се откъде ми се изсипа това чудо на главата и колко още съм готова да понеса за половин чувал мулч. Година по-късно срещнах съвършено различен човек – щастието струеше от искрящите му очи, бързаше да се похвали колко е отслабнал, не спираше да се усмихва… В него именно се влюбих. И той в мен. Беше прекрасно. До момента, в който спря да бъде такова.

До скоро не бях осъзнала колко много се е променил през последните месеци. Само се ядосвах, че е вечно кисел и крив. Отдавах го на кофти здравословна и финансова фаза, съчетана неблагоприятно с депресивния сезон на късия ден. Според него, обаче, основният източник на лошото му настроение съм аз, заедно с проблемите и дискомфорта, които му създавам. И аз избрах най-погрешния път – реших да се променя. Нещо, което бях твърдо решена да не правя за никого, а освен това вярвам, че е невъзможно за постигане. Загърбих тези убеждения и започнах да се променям. Едно променя – той набележи други две. Променя и тях – нови пет…

И така изведнъж и аз станах нещастна. Вкарахме се в един порочен кръг, от който няма излизане докато сме заедно. За да е щастлив той, аз се променям, а това ме прави нещастна. Ако съм такава, каквато винаги съм била („приятно странна“ според kathryn) – нещастният е той. Проклет омагьосан кръг.

Ще кажете – щом се правите един друг нещастни, защо сте заедно? Мога да говоря само за себе си: вярвам, че има други причини, поради които той се чувства така.  В моменти на слабост и той го признава. Но е по-лесно да обвини мен за всичко. Жалко, защото аз съм насреща, готова да помогна както мога, а той приема това за досаждане. И егоцентризъм.

Само че се уморих.

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

2 Comments

  • kathryn казва:

    Предупредила съм те, да не ме цитираш, когато говоря хубави неща. Еле пък за теб! :D Разваляш ми имиджа така, а той не се гради лесно!
    Сега сериозно.Не вярвам, че аз го казвам, но беше крайно време.

  • Гарга Рошава казва:

    пия витамини и имам много енергия. изкарах доста от времето на инат ;-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2023 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline