От известно време насам пак съм станала дежурния душеприказчик. През последните дни обаче, положението стана наистина тежко и започнах да не издържам. Опитвам се да проявя разбиране, да вдигна настроението над нулата, но срещам пълно неразбиране и заинатяване. Изтощих се да правя разбор на чужди животи, да подпирам залитащи тела, да плача с чужди сълзи.

Вярно, приятелите са и за това. Не съм върнала никого. Нищо, че когато имах нужда от същото, намерих утеха единствено тук – сред непознатите читатели на този блог. Така правя и сега. Не искам да товаря друг с моите криви настроения. Тук поне всеки е свободен да прочете и да отмине, без въобще да се чувства длъжен да вземе отношение. А ако го направи, ще е защото наистина го иска. Или може да отмине без да прочете въобще.

Ще продължавам да подлагам рамо, когато има нужда. Но поне си направете график ;-) Не мога просто да отмия чуждата мъка от себе си. Тя остава, полепнала по мен като мръсотия. А дали сме си толкова близки?

Може би нямам право да се оплаквам, след като и аз съм същата. Все мрънкам за това и онова. Кой знае, колко е досадно. И сега така – мрънкам как другите ми мрънкат. Каква ирония!

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

6 Comments

 • pinokio казва:

  Прочетох го,но няма да вземам отношение-знаеш защо!

 • ипотпал казва:

  Здравей,

  Не те познавам лично, но искам да ти кажа, че много добре те разбирам. Аз навремето с това исках да се занимавам, да помагам на хората с проблеми, затова и учих психология в продъ;жение на 4 години. Осъзнах обаче, че имам достатъчно мои проблеми, които искам да разреша първо и чак тогава да се занимавам с чуждите. Така че, не си сама – и аз не обичам да слушам оплакванията на другите.
  С толкова много суми просто исках да ти кажа да не се чувстваш виновна за начина по-който се чувстваш :)

 • 21-12-2012 казва:

  Яснооо, няма да дочакам тоалетна хартия.

  Пак ще трябва да скубя кактусите :(

 • Гарга Рошава казва:

  буратино, идея нямам защо :?

  лаптопе, теб и предложението ти ще ви обмисля допълнително ;-) иначе преди години даваха един филм за психоаналитици и тогава много се бях надъхала да ставам и аз. добре, че не ми държа дълго…

  2012, ти за това ли не дойде? само дето разкарвах топчето хартия да ми тежи :P

 • Ema казва:

  Здравей. Много ми харесва простичкия начин по който казваш какво те натоварва, когато се срещнеш с някого, който ти е в графа „Приятели“, а той ти прехвърли част от душевния си товар.
  Аз също сам страдала от такова приятелство, но пък и намерих сили да направя писмен разбор, в който да кажа кое намирам за „извън всякакви пропорции“ и да го изпратя на въпросната приятелка или прияте Просто им изяснявам защо няма да ги приемам повече и те за мен са “ Обичам те дотук“.
  Следват писмени отговори, пропити с хленчене, абсурдно нелогични оправдания и накрая остри нападки към мен. Ти сочиш кога са постъпили долно и нечестно спрямо теб и твоята толерантност, а те ти отговарят, че в кръвните им проби нивото на холестерола или захарта били с повишени стойности. Де, холан! Някой ще те товари, ще те унижава, ще се опитва да те сведе до „слугински придатък “ на себе си или на своето семейство, а после когато възразиш срещу това, ще ти цитира стойностите на хемоглобина си от последното профилактично изследване!Това пък още в по-силна степен ме убеждава, че правилно съм взела решението „да късам и да хвърлям“, за да си продължа напред по пътя на живота с моята си логика и с моята си подредба.

 • Том Сойер казва:

  „Кошче за душевни отпадъци“ – мислех че аз съм го измислил този израз.
  Във всеки случай много ми се обидиха, като го употребих. А го казах не защото много ме бяха натоварили /аз дори много обичам да изслушам и да помагам ако мога/, а защото отсреща не получавах никакво разбиране. По-точно обидно ми стана не че не ме разбират, а че НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ОПИТАТ ДА МЕ РАЗБЕРАТ … Вече не съм кошче. А иначе подкрепям разделното събиране на отпадъци :)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline