Аз пак за свободата да попиша… В този момент така ми се иска да я имам, да захвърля всичко и да правя това, което ми хрумне. На първо време искам да изживея вълнуващо ново приключение, да не мисля за половинки, работа, родителско тяло… Да хвана пътя и да не се върна докато не пожелая. Да отида където ме отвее вятърът.

Рядко пъти съм имала чак такава свобода. Но съм имала и това бяха едни от най-щастливите и безметежни моменти в живота ми. Такива като през онова трепетно лято, за което вече писах. Както и през едно лудо, едно щуро и едно шантаво лято… Ех, спомени!

Всъщност заради това, че никога не съм оставала сама, не съм имала тази Свобода, за която все дрънкам. Все е трябвало да се съобразявам с някого, който съзнателно или не ми е налагал някакви ограничения. И докато преди съм си позволявала да си взема почивка чат-пат, сега няма как да се отърва от моралните въжета на брака. И пак да кажа, че в сравнение с други в моето положение, имам доста голяма свобода на действие. Но все пак ми е съвестно да зарежа половинката без обяснения, само защото ми е писнало да си седя в къщи, или защото ми се пътува, когато той не може, или защото ми е щукнало да се видя с приятел на другия край на България, че и отвъд нея даже (дааам, преди няколко години почти си бях купила билет за средата на нищото в Канада, добре, че нещата се поразсъхнаха :twisted: ). И да ви кажа, сигурна съм, че дори и да си бях намерила някой с моя акъл, пак щях да искам от време на време да скитосвам сама.

И в крайна сметка какво? Крада време чат-пат, лъжа, други мажат заради мен, успявам да се добера до някой откраднат миг, но това не ми дава пълното удовлетворение, което търся. И вероятно никога няма да го получа. Не спирам да мечтая обаче, и ако някой ден ми се даде избор, със сигурност няма да взема салама.

3 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline