Дочакахме и този, пети поред, рок фест в Каварна. До сега само един съм пропуснала, по независещи от мен причини, и още страдам. Сонисфиър, ала-бала – истината е тук! Или както му вика мъжо – селският метъл фест. Селски, ама така е много по-як от тоя в София, който има леко ежедневен оттенък. Тук градът изглежда все едно в него има метъл панаир, което всъщност си е точно така. Отвсякъде се лее бира, пушат кебапчета, висят зли метъл фанелки, рок и метъл дъни от всякъде от пробити китайски касетофончета, бръмчат мотори, парадно се разхождат какви ли не образи, накипрени подобаващо за съответния концерт.

Ден втори, ама на практика за нас беше ден първи. Оригиналния първи, който тази година беше изцяло дамски, решихме да го пропуснем. Така че се натресохме право на еленовите рога на финландските горяни Korpiklaani. Пускала съм ги тук, и макар че ги открих съвсем случайно, те и веселяшките им пиянски песни трайно се загнездиха в душата ми. Смешни са, но за тях това не звучи като обида, а като комплимент. Може би беше грешка и трябваше да ги сложат първа група на следващия ден, а вместо тях да свирят Праймъл Фиър, ама карай. Трашърите направиха първото пого, макар и малко, едва секунди след първите акорди на цигулката.

 Korpiklaani (50)

Минутки почивка и забиха Destruction. Изглеждаха си същите като преди 5 години, когато се снимахме с тях и когато на същия този стадион свириха за без пари. Тогава от любопитство куцо и сакато се беше изсипало на стадиона – майки с бебета в колички, баби, гонещи пищящи внуци, старчета, засукващи умислено мустаци. Този път пред сцената бяха само хард феновете им.

 Destruction (13)

След още малко на сцената се качиха и Sodom. По мое скромно мнение, спокойно можеше те да са хедлайнерите. Въпреки тежкия траш, на който ни подложиха, старчето Бернеман не спираше да вее бяла грива и веселяшки да се усмихва. Бих казала, че му беше голям кеф – да свири ли, да е в Каварна ли – не знам, ама беше непрекъснато ухилен.

Sodom (37) 

След кратка почивка за събиране на мислите стигнахме и до хедлайнерите от Светата троица на траша – Kreator. Честно казано, бях леко разочарована от тях и доста трудно сдържах прозявките си. Mille Petrozza бързо стана досаден с непрекъснатите призиви за по-голямо пого и с обясненията какво искал сега от нас. Високият вокал развали чудесното впечатление, което бяха оставили у мен Содом. Жалко.

 Kreator (0)

Не липсваха интересни образи от публиката, но за тях – в ден втори. Сега само ще кажа, че за пръв път ми се прииска да запаля българския флаг, а с дръжката му да изнасиля анално знаменосеца. И двата дни някакъв малоумник не спря да вее байряка, нахлузен на дълга крива сопа, най-отпред, в средата! Не, не в средата, всъщност непрекъснато се движеше и имаше невероятната способност да се изпречва пред обектива ми точно на най-интересното. Вярвайте ми, бясна бях и малко оставаше да вляза в погото и да го докопам.

Следва продължение…

Сори за прецаканата галерия :( Утре ще я мисля…

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

9 Comments

 • frog казва:

  Ехааааа! Бравос, моето момиче! m/

 • Гарга Рошава казва:

  да им се и коментарите, отпушиха се! добре, че все пак някой мецна ;-)

 • марто казва:

  А бре да питам, защо никой не е снимал феновете, или поне аз не намирам снимки които бяха направили фотографите на мен и тълпата около мен :)

 • Гарга Рошава казва:

  снимките на феновете ще пусна с втората част, най-вероятно утре. ама аз съм си го написала горе де ;-) как да няма снимки, аз толкова обичам да ги снимам! ще видите какви невероятни образи има :D
  обаче, марто, обещай ако се познаеш някъде, да се похвалиш :))

 • пав казва:

  Снимки на фенове във фейсбук Jory Kolev :)от „Наше село“. Гарга, много добре си учсетила атмосферата. Ще очаквам утре обещаното от теб ;)

 • марто казва:

  Ще се похваля, още сърфирам из нета търсейки себе си :P

  Иначе имаш едно големо браво от мене за хубавите снимки. :)

 • Гарга Рошава казва:

  хахаха, хората най-често май губят себе си из нета, заел си се със сложна задача :) аз пък миналата година си открих върха на главата (щото не съм расла достатъчно) на една снимка във вестник от концерта на скорпиънс :D

 • Каварна казва:

  През 2010 не ми харесаха много групите ще видим кой ще дойде през 2011

 • Гарга Рошава казва:

  и кой дойде? един голям… всъщност, дори не е голям :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2023 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline