Телефонът звъни. Няма предисловия, направо на въпроса – „Искаш ли да се видим сега?“. В повечето случаи отговорът е „да“. Захвърляте всичко на момента, измисляте някакво плитко оправдание и хуквате. След час-два може дори да се върнете и да си продължите с купона, който по-рано сте напуснали така внезапно. Или просто да се приберете и отново да си легнете. 

Имате ли си другарче за секс? Не знаете какво е това? Това е някой, с когото правите страхотен или поне много добър секс, но по стечение на обстоятелствата всичко спира до там. Несходство в характерите, обвързаност на единия, другия или и на двамата, липса на време, угризения – причини за липсата на развитие на такива връзки дал Господ. По-интересни са причините, които ви карат отново и отново да се срещате за по едно бързо или не чак толкова бързо. Защото това все пак са си връзки, често пъти дългогодишни и не бива да се бъркат със секса с непознат за една нощ.

Характерното на връзката с другарчето за секс, е че вие всъщност никога не сте били гаджета. Не сте излизали на срещи, не сте декларирали пред останалите, че сте заедно, оттам и не сте имали никакви претенции за собственост един над друг. Началото обикновено е ненадейно, но приятно. Често пъти това, че си имате друга връзка не пречи да криввате чат-пат с другарчето. Няма място за ревност, всичко се съобразява с водещите обстоятелства и зависи изцяло от вашата съвест. За който си има такава, разбира се ;-)

Не е рядко другарчето за секс по съвместителство да е и ваш приятел. Дори сексът да се явява просто придатък на приятелството ви, един вид начин и двамата да смъкнете напрежението, след което да продължите да си бъдете „просто приятели“. Именно заради това сексуалната ви връзката като такава не се развива, а си остава на едно ниво. И тя няма нищо общо с това, което си споделяте, все едно се случва в паралелна вселена. Не винаги максимата, че сексът разваля приятелството, е вярна. Понякога просто го допълва (както съм доказала за себе си през последните повече от 10 години ;) ). Като минат първоначалните сътресения и безуспешни експерименти за съвместна връзка, в един момент просто се предавате и продължавате да сте си приятели, просто понякога правите и секс. Страстен, хубав секс. Без обвързване. Разтоварващ. В никакъв случай безчувствен, просто ги няма онези чувства, които ви карат да се влюбвате. Има привързаност, обич, желание, влечение – на чисто феромонно ниво.

Все пак не е изключено по някое време да се влюбите в другарчето за секс или то във вас. Но дори и да си го признаете, това нищо не променя. Защото ако промени, тогава вече не си говорим за другарчета и всичко отива по дяволите. Не ми се е случвало, не искам да ми се случи, а и мисля, че няма как да стане, поне с моето си другарче (на когото изключително много държа, между другото). Веднъж го представих на една временна звезда именно с „това ми е другарчето за секс“. Онзи (звездата), взе, че се разлюти – как можело да го наричам така, ако някоя му кажела на него така, колко щял да се обиди и т.н… Аз го гледах неразбиращо. Това, че наричам така най-добрия си приятел, с когото понякога правя секс, не означава, че ми е по-малко мил или близък, или приятел, или любовник… Просто наричам нещата с истинските им имена, толкова ли е лошо?

Сексът. Той обикновено е страхотен, ако не като изпълнение, то поне като изживяване. Разбирате се без думи, пасвате си във всичко, чувствате се невероятно удобно заедно, най-вероятно защото отпадат всички притеснения и задръжки за това дали ще се харесате на другия – това няма значение, нали не сте гаджета! Освен това много рядко ви се удава да стигнете до леглото – това предполага специални уговорки, напасване на графици, повечко време и прочее неща, малко или много свързани с обвързването. Къде-къде по-лесно е да попаднете на един и същи купон, от който да скокнете до близкия парк или пък той да ви предложи превоз до вкъщи, а пътьом да се качите на Витоша за никого не изненадващ и все пак спонтанен секс в колата с прелестна гледка към нощна София. Тези кратки забежки могат да са доста вълнуващи и придават на секса едно такова очарование, което липсва или поне е много по-нетрайно в нормалните връзки. Това отрежда специално място на другарчето и взаимоотношенията ви с него и ви кара да се връщате отново и отново при него в търсене на тази уникалност.

А вие имате ли си другарче за секс? Или защо сте против идеята?

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

25 Comments

 • Ondine казва:

  Хм и как с’я да ти кажа,като 100 човека поне ще те прочетат/и после ще клюкарят/, а? :))))))) :P
  п.п.всеки живее живота си както му е кеф ;)

 • kristineX казва:

  Да! и е много по-хубаво и ….. по-спокойно….

 • kathryn казва:

  Ама, как ги разбираш, значи нещата.
  За или против, не съм. Ако кажа “ За“ требе да хукна сега и да търся някой, дето хем да ми е кеф да правя секс с него, хем да се разбираме. А аз такъв в момента си имам :D. Вярно, факта, че съм влюбена в него разваля нещата, ама абсолютно щастие няма.
  Ако кажа “ Против“, трябва да съм абсолютна лъжкиня и да отрека една хубава година, година и нещо от миналото си с моето “ другарче за секс“.
  Да знаеш обаче, другарче не другарче, хората го броят за изневяра.
  П.П. Цели 100 човека ли те четат? Бре, бре..!

 • Гарга Рошава казва:

  а, 100, влизат и излизат тука 15 човека по цял ден :P

  ми то, ондин, ни стана ясно май :twisted:

 • Ondine казва:

  За кое?За мъжете в живота ми ли? :D
  За любопитните/да вие същите,които не спирате да се ровите в живота ми/ лягам си с един ставам с двама,понякога и с трима/че и от женски пол има/!!! :P

 • azazel казва:

  Лично аз не одобрявам тоя род изпълнения,имаш ли си човек до себе си,тези неща са немислими,ако нямаш си прави каквото искаш,по този начин не уважаваш човека до себе си,гадно е за мен такова нещо-мое мнение!Блога ти е много готин :)

 • frog казва:

  Не казвам! Мълча като риба! ^#(^

 • midnight казва:

  принципно нямам проив, дори подкрепям, но ако си свободен електрон и си вееш бретона накъдето го духне вятърът. иначе подкрепям азазел. някак неуважително ми се струва, ако имаш човек до себе си.

 • midnight казва:

  п.п. ся последно (кажи за любопитните воайори) това принципен въпрос ли е или твоето имане иска да провокира чужди признания? :)

 • Гарга Рошава казва:

  аз никога не съм невинна ):)

 • midnight казва:

  е, то това е по презумпция :)))))

 • vladimirpreslavski казва:

  Гардже, тая статия ми стана една от любимите, ever :D
  Много готина и свежа :D

 • julaika казва:

  Имах 5 години такава връзка с един колега, да го наречем FB (fuck buddy или facebook, както предпочитате) и беше чудно! Когато хората са наясно с нещата, тоест не очакват нищо от другия (ама дали ще ми се обади, ама сега гаджета ли сме, не сме ли? Пък дали му хареса, справих ли се добре и т.н.), всичко е толкова просто и хубаво! Човек може да бъде себе си, без да се напъва да се хареса на другия, защото знае, че няма да градят връзка, семейство или каквото и да е.
  Излизали сме на кафе, обсъждали сме настоящи гаджета, давали сме си съвети един на друг за другия пол :) И отвреме-навреме си лягахме заедно, не виждам нищо лошо :)
  После обаче се преместих надалееече и сега почти нямаме контакт.

 • legrandelf казва:

  Не, не и не.
  Мълча (си) като подмолно теле!

  :)

 • Светлина казва:

  Не е чак толкова вярна тая работа :) Като бях на 17, другарчетата за секс бяха невероятни в леглото, пазех си ги, те пък ми даваха да ги бия на белот… С времето сексът започна да става „нещото, което правиш с човека, с когото си“. Не че има засищане, ама интересът го няма чак толкова :) Да знам, че другарчето ще ме целуне като част от любовната игра или че никога няма да ме държи за ръка из Женския пазар… някакси убива половината кеф. Нямам причина да се старая, нито пък той/тя. Защо да се потим и подхвърляме, като ще ни е десет пъти по-приятно да изгледаме една серия на „Стар Трек“?
  (за изневери гък няма да кажа :) дружките за секс са вибратори, а не жигола)

 • Гарга Рошава казва:

  за интереса съм съгласна – драстично намалява, ама то не е свързано с другарчето, а с човека, с когото си. склОнен ли си обаче към кръшване, няма голямо значение дали ще е с някой случаен или със старото ти другарче ;-) а сексът съвсем не отменя стар трек.

  глей ти, докато три дни се опитвам да хвана себастиан льоб в крачка, дебнейки да не ми отнесе дъждът палатката, тук прелетели телета със заострени уши! надушвам, че сме от една порода… ):)

 • tyo казва:

  На 15.07.2011 стават 20 години :)))

 • gogi69006 казва:

  Много добра статия! Три пъти ДА. Т.е. да – одобрявам, да – имам, и да – стархотно е! Грубо казано, то е като да отидеш на вилата за ден-два – просто малко разнообразие… :)

 • Мъни казва:

  Много свежа статия!
  Аз обаче никога не съм имала другарче за секс и изобщо спя само с хора, в които съм влюбена… А ако съпружието си има подобна дружка ще настане въргал.

 • midnight казва:

  ей на, и аз като Мъни, бих подхванала я точилка, я тиган.. нали знаеш – верните домашни оръжия.

 • Гарга Рошава казва:

  а всъщност защо всички вие, пуритани такива :P така дружно и единодушно приехте, че човек може да има другарче за секс само, ако е обвързан? другарчето също така е чудесна разтуха в промеждутъците, когато сте сами ;-)

 • midnight казва:

  алоооу.. ше се обиждаме лися? я вземи да погледнеш коментар №8!
  :P

 • Thirteen казва:

  Да одобрявам го, да имам си и приятелката ми знае, че даже и тя го одобрява :D стига секса с другарчето да не стане по-чест от този с нея де :D:D

 • BALBI казва:

  :)
  Интересна тема. Безгранична. Чак малко ми стана тъпо, че съм почнал да остарявам. Тез дето ме познават сега да не почнат коментари на колко и защо съм… На николко… Ама просто кат’ си на определени години секЗ бъдитата си идат от само себе си. След една възраст пак има кандидатирани за поста, но вече по една или друга причина сме с едно наум.
  Т’ва е!
  Иначе, темата е коравА! Само дето не знам как да се самоопределя :) Не знам и как да си я добавя като любим блог…много неща не знам … :)

 • Гарга Рошава казва:

  добре дошъл, балби и мерси за коментара. блога може да го добавиш като пейстнеш адреса му в твоя блогрол (някъде из админ панела на блогър трябва да има такава възможност).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline