Вторият ден обещаваше да е каръшки. Вървеше на принципа – всяко добро за зло. Първо открихме, че във фоайето на хотела все пак имало безплатен интернет. Само за да разберем, че ни е отменена резервацията за хотела в Генуа, понеже им се спукали тръбите. Търси нов хотел, прави нова резервация.

След това основната ни грижа беше да се оправим с гърнето на колата. И тук се сблъскахме с невероятните хърватски дружелюбие и отзивчивост. Естествено, в първия срещнат сервиз не се занимаваха с ауспуси, но един от хората там ни заведе до специализиран сервиз на майната си, показвайки ни пътя със собствената си кола. И не защото е имал работа там, като ни остави си тръгна. Там пък шефът освен, че беше безумно любезен, дори ни даде чадър като отидохме до „менячницата“, че да си купим техни пари. И на пук на това, че бяхме убедени, че ще ни оскубят като чужденци, те ни взеха смешно малко пари, а гърнето беше готово заварено за 15 мин. Викаме си – ей, каръкът свърши, даже и време за Загреб ни остана, преди да отидем на Плитвичките езера.

Прехваленият Загреб не ме грабна особено много, макар че не му отделихме и кой знае колко време. Чисто, приятно, подредено, но нищо особено. Или просто вече съм се разглезила.

P1210613

P1210616

P1210621

P1210636

P1210641

P1210645

P1210647

P1210659

Следва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline