След като под въздействието на два филма (Война на световете и Нашествие на извънземни (Alien invasion) на National Geographic), половината нощ сънувах, че извънземните са дошли и ние трябва да бягаме, а през втората половина си мислех в просъница какво бих взела със себе си, ако действително някога, по някаква причина, се наложи спешна евакуация, реших, че един списък би бил добро начало.

 

 1. Без паника! За едно и също време може да се свършат много повече неща, ако не се паникьосвате, отколкото ако се лутате напред-назад в тих или не чак толкова тих, а по-скоро истеричен ужас.
 2. Решете как ще се придвижвате, понеже няма да е никак удобно да влачите куфари с вас, ако сте пеша. В конкретния случай половинката, който ми съобщи за нашествието, ме увери, че имаме уговорка да ни вземат с кола негови колеги. Значи – куфари!
 3. Щом са куфари, ще съберем спокойно повечко неща. Започваме с бельото – ако ще се насираме от страх е добре да имаме поне един резервен чифт. Следват дрехи за топло време, дрехи за студено време – не се знае до кога ще се наложи да се лутаме навън.
 4. Котката – ще трябва да вземем сгъваемата ѝ чанта, да не заема много място. Олеле, ами другите животни? Значи ще вземем голямата клетка, за да сложим в нея и кутиите с останалите гадинки. Ох, трябва да им вземем и вода. И храна. А ако се наложи да вървим пеша? По-добре да оставим другите, да вземем само котката. Те могат да изкарат доста време на самотек, тя не.
 5. Може би все пак е по-добре да вземем раници, колата е мишена и е по-разумно да не сме в нея. Ще трябва да се скрием в гората. Значи ни трябва и палатка. Спални чували, шалтета, съдове за готвене… Ние нямаме, ще трябва да минем през някой магазин и да се самообслужим. Да бе, те нас чакат, сигурно всичко вече е разграбено. Най-добре да минем през МОЛ – а, там освен неща за къмпингуване може да си вземем и храна. Консерви. Боже, как тежат пък те! Кой ще го носи всичко това?!
 6. Да се върнем на дрехите. А! Ще ни трябват и чадъри. Глупости, дъждобрани е по-добре, заемат по-малко място, леки са и пазят по-добре. Принадлежности за къпане… за какво ли ще са ни? Може би само един сапун.
 7. Да не забравим документите – лични карти, пари, паспорти, нотариални актове… Те пък къде ли са, ако хвана да ги търся, ще минат часове. Нямаме време!
 8. Оръжия! По филмите главните герои някак си все успяват да се обзаведат с оръжие, а ние какво имаме? Е да, ловджийския нож, макар че той за какво ли става… Нищо, ще го вземем, ще трябва ако не за самозащита, то поне да режем съчки за огън. Звучи тъпо – да режем съчки.

 

Хайдеее, колата няма да ни чака, има и други хора в нея, не може да ги задържаме. Ох, все пак трудно се удържа по точка 1. Все още нищо не съм приготвила, само се лутатм, внимавайки да не изпуснем нещо важно. Ами ако всеки момент извънземните дойдат у нас, трябва да си подсигурим скривалище – празно място в гардероба или в някоя ракла, където всевиждащото око да не може да ни види, когато влезе на разузнаване. Аз може и да успея да се свра в шкафа, ама мъжо как ще се сгъне там, няма да стане. За него трябва да опразня гардероба, че е по-висок. Тогава може би не е добре да приютитм котката при нас, понеже с непредвидимото ѝ държане, най-много да ни открият вкупом. Или пък да я жертваме и да я оставим да се оправя сама, като се молим да не представлява интерес за проучвателите? Май е по-добре да я пъхна в чекмеджето, където обикновено сама се крие, макар че отново рискувам тя да побеснее и да се/ни издаде. Ако пусна щорите, дали няма да ни подминат?

Какво, по дяволите, правя?! Лежа посред нощ, стискам очи и придърпвам завивката, с надежда да не ме видят извънземните! Е, по-добре това, отколкото да сънувам, че ме преследват демоните от другия филм, който гледахме по-рано…

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

10 Comments

 • Hotel Batihan казва:

  Ами какво да ви кажа за извънземините и неочакваните срещи от третия вид- според мен в момента те съвсем не са толкова неочаквани колкото преди 50 години например :). Толкова се изписа по темата в последно време, че не мисля, че и аз мога да кажа нещо кой знае колко по-ново. Само ви пожелавам повече оптимизъм- мисля, че това е рецептата за всичко :)))

 • Извънземните идват и не са такива каквито мислим, че са :)

 • Мдааа, мнението ни за извънземните, представено в землянските филми, е доста негативно. Наскоро обаче гледах много яка комбинация между АЛФ и ИТ – филмчето се казва „Пол“ и наистина е рядкост в извънземната тематика :)

 • Гарга Рошава казва:

  ммм, да, пол беше забавно и приятно филмче, но там извънземното беше корумпирано от прекалено дългия си досег с хората :))

 • Гледах го тоя филм на Географиците, по-космическа глупост не съм виждал и смятам да напиша защо – страшна тъпотия е :(

 • Гарга Рошава казва:

  а аз, да си призная, не можах да го изгледам, понеже към средата заспах. ако се абстрахираш от това, че твърдят, че всичко е инсценировка по действително разработени сериозни планове, си е като поредния долнопробен апокалиптичен филм с извънземни.

 • Marto казва:

  Имам своя теория за края на света – 2012 година. Внезапно нападение на безпощадни извънземни киборги – човекоядци. Добре ли е?

 • Гарга Рошава казва:

  освен да почакаме и ще разберем кой е бил прав :))

 • Много добър списък, изпипан, измислин. Само дето, ако не нападнат извънземни едва ли ще го премисляш толкова спокойно и едва ли ще дойде някой да ви вземе. Нещата в такива случаи са всеки сам за себе си. Няма да имаш време и да приготвяш багаж… Ех добре, че това са само филми. Съветвам те да не гледаш подобни неща точно преди лягане :)

 • Когато дойде ще го мислим и най добре ще да е да не правим кой знае какво Хубава статия за извънземните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline