Аз пак за спането… Никога не съм предполагала, че то може да бъде такъв проблем. До сега единственият конфликт, който някога ме е сполетявал в тази връзка, беше свързан с моя старец, който беше способен да прави секс само по първи петли, докато аз сънувах най-сладките си сънища. Веднъж, два пъти, три пъти, после почна да ме изнервя.

Сега обаче, попаднах на някого, който очевидно много цени съня си, на моменти дори се питам точно колко много. Със сигурност повече, отколкото аз ценя своя. В началото подхождах с насмешка и несериозност – „Айде бе, ще спиш като си тръгна, можеш да будуваш още“… Постепенно видях, че така не става и човекът наистина има нужда от сън. Ама то да беше сън като сън, а то – заспива дълбоко и спи с часове. Това на фона на вечно недостигащото ни време заедно ми се струва огромно разхищение. Ама биология – няма как да я пренебрегнеш или пребориш. Реших да го оставям повече да спи, за да сме всички щастливи.

Да, ама не спряхме до там. Оказа се, че когато аз си мисля, че съм го оставила да се наспи до насита, той всъщност решава, че всячески му преча. И понеже и двамата сме дървени глави, минава известно време, изпъстрено с двустранни сръдни, докато разберем, че всъщност нищо не сме разбрали. Докато аз си мисля, че правя всичко възможно, за да не му преча (но все пак не мога да легна и да се правя на умряла, за да не смущавам с нищо съня му), той си мисли, че правя всичко възможно нарочно да го събудя. Притеснително е, че след два месеца и половина, той все още ме поставя в калъпа на бившата си жена и си мисли, че моите движещи сили са същите като нейните. Това, разбира се, ме влудява.

Влудява ме и това, че докато не е с мен, ходи по клубове по цели нощи, а с мен спи или се прибира сравнително рано, пак с оправданието, че му се спи. И  като се знае какъв е сънливец, си подрежда две безсънни нощи точно преди да дойде при мен, което най-вероятно (понеже съм решила да демонстрирам толерантност), ще означава, че той ще спи, докато аз му отмятам косата от потното чело, нервно потропвайки с пръсти. :-w

Преди да ме нападнат инакомислещите, искам да кажа, че при нормални обстоятелства (разбирай съвместно съжителство), спането му въобще не би ми бъркало така в джигера. Ще си имаме достатъчно време да спим и още повече време да не спим. Сега обаче, когато всеки миг ни е ценен, понеже прекарваме заедно 12 часа на 10 дни, мисля, че спокойно може да се наспи преди да дойде, за да няма натрупана умора и да преживее пълноценно всяка минута заедно с мен.

Като казах това последното… Даммм, обсебването, другият проблем. Той си е за отделна тема май, но заради него пък как се ядосах днес! И взех решение. Не знам до колко ще съм способна да го спазвам, но ще се отдръпна. Ще ми е адски трудно, защото имам болезнена нужда да комуникирам с него, но ще го правя само когато той пожелае. Малко като правилото на Кралицата на сърцата от Алиса – „Говори само, когато те заговорят!„. Иначе ще падат глави.

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

3 Comments

  • kathryn казва:

    Благодаря, че си ме споменала! :D

  • NAC eye drops казва:

    Това за нервноста беше шега, защото се отклонихте от темата и би трябвало да я заключ или да трия… И понеже съм „лош“/строг демек/ модер , веднага размахах показалка. Както и да е, не те смятам за малоумна, просто отговорих на въпроса ти, който беше поставен така. Според теб откъде трябва да знам , че си имала друго впредвид /не чета мисли!/ Смекчи тона, не съм ти няква пикла- отговорих ти супер културно Никой не те кара да си плескаш хранителни продукти на косата, защо го правят някой…сигурно защото си мислят, че тези в кутиите са бъкани с нищо кой знае какво полезно и качествено- освен хубавия мирис. Бих поспорила, защото и яйцата от магазина, киселото мляко , маста и т.н. не са много на ниво /предвид произхода им/, че да предпочитаме тях, ама… въпрос на вкус и свободно време. Яйцето не съдържа само витамин А, а летицин и мн аминокиселини… добре е за сухи и изощени коси, както и за пърхут. Мн добро измиващо средство. Киселото мляко- съдържа млечна киселина, която отново подхранва …както и протеини за еластичност. Маста- предпазва кожата на главата от газта и там…разни компоненти съдържа дет не съм мноУ наясно. Слага се и алкохол- за да „убие“ малко мазнината…по-лесно да се измие после и за да се загрее. /маските трябва да се затоплят/запарват на тиквата- по лесно и ползотворно се поемат полезностите от косъма/ Не се използва само тривитаминола, защото са мн силни и концентрирани витамини, които сложени директни така на кожата на главата… не са мн препоръчителни Затова се разреждат с другите неща. Естетсвено можеш да си правиш вариации от всички хранителни неща….както ти душа сака , само въображение и време да има…а ако не- готовите маски също са удачен вариант…за мен дори доста добър заместител Обяснявам ти просто, щот съм прост човек…не съм нито химик, нито фармацевт , нито лаборант…че да знам кое за кво се слага и защо е такава комбинацията Надявам се този път отоворът да е точен и да съм ти разбрала въпроса?

  • Гарга Рошава казва:

    интересен коментар се беше врязъл в спама. нямаше съмнение, че е спам, понеже разполагаше с линк за някакви хапове, но пък е така смислено написан… нищо, че не е по темата. а всъщност кратка справка го откри – оставен преди четири години в един форум – копи-пейст оттам. значи роботчетата са поумняли, за да не ползват доста некадърния гугъл преводач, просто ползват готови текстове…

1 Trackback or Pingback

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline