Да ни е честита новата тема с новия скин! Обаче, да ви кажа, изприщих се, че покрай мен изприщих и куп друг народ. Тоя, дето е казал, че кодът е поезия, да ми яде… краката! Освен ако не приемем, че го е композирал някой много извратен поет. Както и да е, не е за мен. Не го разбирам, не го харесвам, не го мога!

Първо мислех само да сменя тапета на старата тема, понеже същата се използва от известно време и от друг блог. Направих кастинг за картинки, изгледах десетки хиляди, подбрах стотина, от тях отсях десетина, разкроих 3-4, фотошопствах, пробвах, тормозих приятели да пробват и те, даже и мъжо вкарах в кампанията, почти завърших печелившия скин и накрая… се отказах.

Случайно си намерих нова тема, която ми хареса. Но пък нейната картинка беше много постна и белезникаква. И се започна наново – нов кастинг, с нови снимки, отговарящи на новите изисквания за композиция и размер. Тук поне кроенето се оказа по-лесно.

И така, след около два месеца успях, най-накрая, да избера и да сглобя новата тема на Хитрата сврака.  Все още има доста за доизкусуряване, така че да ме удовлетвори напълно – и визуално, и функционално. За жалост, борбата с кода е безмилостно жестока и неравностойна. Случваше се да спечеля някоя битка, но тенценцията беше той да спечели войната. Добре, че повиках тежките подкрепления, на които дължа специални благодарности (отново) – Коко ^:)^ и Калин. Междувременно докато продължават битките на няколко фронта още, бих искала да получа вашите отзиви, най-вече критики, ако има нещо, което не ви харесва или не работи като хората.

И каква стана тя – тъкмо реших най-накрая да махна дядо мраз-ите и истинската, люта, снежна зима взе, че дойде! Баш когато не ми трябва, разбира се. Правех сметки утре да стопирам пак към София, но ако така продължава тихо и бяло да трупа, не виждам не просто как ще стигна по този начин, а как ще стигна въобще. А ми се налага. Карък! Стискайте палци! За всичко.

5 Comments

 • morrt казва:

  Магистралата е чиста. Само при Вас е ад. Обаче е леко хладно.
  Днес ще помоля съседката(за пореден път) да се хване за палците и да ги стиска. Ще и кажа, че този път молбата не е от мен, а от теб. Белким се навие… :)

  P.S.
  Кожата радва.
  Песента мачка.
  Майкъл Джексън е жив.
  И пие кафе с Краля. :)

 • Ха, ти сега ще кажеш, че и китайската азбука е трудна! :))

 • Гарга Рошава казва:

  малко по-лесна ми е :P

  japan matrix code

  морти, мерси! а студа не ме плаши, обикновено го надценявам и после се налага да се събличам…

 • анна казва:

  Новата тема е много по- хубава от старата.
  Наистина трябва да си много благодарна на хората които са ти помогнали.

 • midnight казва:

  хе хе, много дзен :)))
  какво като Истинската, Люта, Снежна Зима (тм) е дошла? то все някъде е като на картинката. и, честно, аз определено предпочитам да съм там.
  като стопираш насам внимавай, щото сняг няма, ама лед колкото искаш.

  п.п. „Пощоряване“-то те чака. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline