стани богат карикатура

Никак не е лоша идеята на световно успешното предавне „Who wants to be a millionaire?“. Но като всяко побългарено нещо, порядъчно сме го окепазили. И то като започнеш от най-същественото – паричната награда ;-) Дори и след удвояването и от 100 000 на 200 000 лв, пак сме много далеч от истината. Но за мен, като един човек, за когото парите не са най-важното  :twisted: , от по-голямо значение е другото. Същинския пълнеж на играта, това, което кара всеки да се загледа, подвластен на желанието си да блесне с невероятни умствени възможности и широкоспектърни познания.

Вече няколко пъти засичам различни гафове, включително съвсем груби фактологически грешки, които адски много ме дразнят. Като например, имаше преди време някакъв въпрос за това кои маймуни са строги вегетарианци, това, което дадоха като верен отговор направо ме шокира, защото беше откровено грешно. И май човекът изгоря… Представям си още колко такива има в области, от които не разбирам.

А да споменавам ли за водещия? Като се сетя какви суперлативи бяха изприказвани за него в началото, как го били избрали за това колко е умен и знаещ и т.н… Не знам, но напоследък и той май е затъпял. Или може би не е само напоследък. Може ли водещ на такова предаване да не знае дори как да прочете очевидно непознатите му думи?! И още по-фрапиращото – може ли водещ на такова предаване да не познава такива думи, които дори аз знам? Не, не се изтъквам, напротив, просто смятам, че би трябвало да има по-широка обща култура от средностатистическата, каквато е моята. Защо, като си го знаят, поне не му пишат на аутокюто и ударенията? Или въобще да го научат да чете? А не да прочита 3 пъти „абцисиса“ и да обяснява как десети век е от хилядната година нататък.

Всъщност, да си призная честно, много отдавна не го гледам това предаване. От толкова гафове (включително и задкулисни), явно се поизчерпаха, след като от години вече 2/3 от игрите в сезона са им за „благотворителност“ или просто за режисирано пълнене на отънелите кесии на „известни“ личности. А на мен не ми е интересно да гледам как се излагат тъпоумни еднодневки, докато Ники Кънчев се чуди как да прикрие колко са зле и в същото време да ги натъпче с повечко пари. Е как тогава някой да спечели? Не е никак чудно, че за толкова години никой не отговори и на последния въпрос. Освен онзи, нагласения…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline