Вчера ставам, гледам – още спя. Освен това няма телевизия. Отивам на работа, връщам се – вече няма и интернет. А-а-а-а, няма да се разберем така! Вдигам телефона (как работеше и той – не знам), и започвам бавно и методично да се оплаквам. Любезно ме нарекоха „Господине“, докато ме уверяваха, как до 10 минути ще изчистят грешката, която съм. Рекох си – те не могат да си намерят задника и явно докато го търсят не са забелязали, че не съм господин, пък щели грешката да ми оправят. Скептично затворих телефона.

Невероятно, но след 15-тина минути нетът се появи. Съвсем вероятно обаче, това не беше нетът, а бледо негово подобие, сякаш дошло от праисторическата ера на телефонните модеми. Аз, понеже съм търпелив човек – поне докато не ми писне – освен това патологичен оптимист, вярващ в добрите намерения и способности на хората, отпуснах им няколко часа, през които да оправят нещата. Понеже нищо такова не се случи, наложи се отново да обяснявам любезно и подробно къде и защо ме сърби.

След още няколко часа благоволи да се обади Той – вездесъщият Админ! ^:)^  От самото начало звучеше сякаш моята смрадлива и невзрачна личност, по рождение и дефиниция обломозъчна блондинка, само Му губи скъпоценното време, през което Той може да разпилява безкрайната си мъдрост някъде другаде.

Аз съм твоят сисадмин. Контролирам достъпа ти до мрежата. Сега може да благоговееш пред мен.

И започна да ми разправя, колко много е велик и как знае всичко – едва ли не откъде идват бебетата и къде зимуват рибите! Алоооууу, кой знае колко съм млатила брат ти в гимназията, докато си ходел прав под стола! Ти ли ще ми казваш какво да си инсталирам на щайгата бе, пикльо! Като си толкова отворен, що викаш, че не знаеш, като те питам как до вчера всичко с нета ми си беше ок, пък днес ръцете ми пречели?! И на правопис ще ме учи лекето! Той, дето сигурно се усмихва настрани. Не бил проблемът в тях, губел се нета у нас. Къде се губи?! Между паркета и килима? И как така каката по телефона каза, че да, мноооого загуби има по трасето до нас, пък сега изведнъж – не било вярно. Speedtest да направя. Да, една дума било. И кво стана? 14 мб/с му показало на него. Ми твоя може и да е толкова, ама моят разви космическата скорост от 0,12! Ако ща да му вярвам, това било! Ами не ща бе, пръдльо! Как да ти вярвам, като ме вземаш за канарче и ми приказваш глупости!  И спри да ми говориш бавно и отчетливо, все едно съм баба ти! Да, пак ще ти досаждам, ако не ми оправиш нета до утре!

Не знам дали реши, че съм се навила да си махна антивирусната програма, но след подходящо изчакване скоростта на интернета ми някак почти свръхестествено се увеличи. Далеч от нужната висота, но и далеч над скоростта на ранéн охлюв, на която се радвах цял ден. Можело, значи! Ама защо онова пишлеме трябваше да вдига гири и да се навира в стереотипа на системните администратори? Много повече щях да го уважа, ако беше казал, че няма никаква представа къде ми е проблемът, но ще се опита да го оправи, вместо да ми обяснява, как аз съм си самодостатъчен проблем и не е нужно той да ме оправя. Да ме прощават няколкото близки мои изпълняващи длъжността, ама на следващия ден на секретарката, пардон, на сисадмина, няма да ги поздравя!

П. п. Развитието на драмата е култово! Тъй като и на другия ден нямах нет и тв – какво се оказа – дължа 60 стотинки (!) за телефон и за това са ми ограничили всички услуги. Е, очевидно без самия телефон. Но пък що да не си сменя антивирусната, а? :-@

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

4 Comments

 • Гарга Рошава казва:

  развитието на драмата е култово! какво се оказа – дължа 60 стотинки! за телефон…

 • vasko казва:

  Eeeee, po-poleka, pogledni sveta ot o4ite na sysadmina, a ne na usera… (sorry za latinicata, nemam kirilica) :(

 • Гарга Рошава казва:

  ооооу, привет, отдавна не си се обаждал ;-)
  сисадмин за мен е диагноза, колкото и да се поставям на тяхно място… еми преднамерено се държат така, че да те изкарат от нерви. тия, с които общувам на работа са от същия дол дренки. и цялата работа за мен идва от там, че не искат да си признаят, че в много от случаите не знаят какъв ти е проблема.
  сега очаквам и останалите ми познати сисадмини да изреват тук ):)

 • Steliyan казва:

  Това да не е някой култов варненски интернет строител? :)
  И как ги траеш такива без кирилица да акат в блога ти? През 2011-та да ползваш компютър/хай-тек джаджа без кирилица си е неуважение към аудиторията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline