Някои пият от сутринта, други само по празници, а трети от мъка. Минала съм ги и трите. Освен това и на инат съм пила. Няма по-голямо оправдание за пиенето от мъката обаче. От мъка пият дори и хора, които иначе не пият. А такива, които пият малко, се оливат. Тия, които пият много, просто пият още повече. И да, понякога започват от сутринта. Връзката между силата на мъката и количествата алкохол е правопропорционална. Въпросът е обаче, има ли ефект върху душевните страдания или това е самозаблуда и ако има, този ефект положителен ли е или отрицателен? А също и дали това е просто удобен момент човек да се освини и все пак да предизвиква съчувствие или наистина се дължи на нуждата мъката да бъде удавена. Буквално.

Голям-джин-с-тоник-лед-лимон-в-голяма-чаша е мантрата, която действа почти безотказно при мен. Само че, когато опре до давене на чувства, в играта се включва всичко, що е с алкохолен градус над този на оцета. При последния случай посегнах дори на маринатата от морковите, които ми бяха приготвени с толкова любов, понеже в нея имаше доволно количество водка и джин, заедно с лимонов сок. А и беше някак символично – да залича всяка следа от подарено щастие. Това, че начинът беше като го изпия, беше само благоприятно стечение на обстоятелствата.

Сигурен съм, че в алкохола има женски хормони. Когато пия, говоря твърде много и не знам как да шофирам.

Няма какво да се заблуждаваме – ефектът от пиенето върху мъката е само временен. Отминава заедно с главоболието и гаденето на другия ден. Може би единствената полза е, че докато човек се намира в един много кратък момент между „още не ме е хванало“ и „аз теб, хлъц, мнооо те уфашаам“, придобива един такъв алкохолен непукизъм, който му помага да изкаже (що-годе разбираемо), всичко, което му тежи. Без да лъже или прикрива, но и без да мисли много за последиците. Тогава се изпращат най-много смс-и, които в 90% от случаите остават без отговор, понеже получателят им не смее или не знае как да отговори на цялото това откровение, което му се е изсипало (в 3 посред нощ).

Друг ефект на безпаметното пиене се наблюдава, когато то се прави системно и без мярка. Тогава просто единият проблем се замества с друг, който е по-скоро физически, отколкото душевен. Но най-общо, човек няма време, в което да е достатъчно трезвен, за да мисли и да се самосъжалява. От гледна точка на сърдечната мъка – работи. Въпросът е до колко целта оправдава средствата. И до кога ще издържи тялото.

Не би било никак зле по-предприемчивите фармацевтични компании да измислят и да предлагат, наред с Алка-Зелцер, продукт, превантивно укрепващ и подготвящ черния дроб за тежкото изпитание, което му предстои. Той трябва да бъде подкрепен с мощни рекламни кампании, особено покрай св. Валентин, а таргет групата следва да бъдат млади мъже и жени, несемейни, най-вече романтични натури. Не е нужно предварително да се разкрива за какво точно е продуктът, достатъчно е да се рекламира като нещо, което задължително трябва да ползвате, щом имате любовна връзка. А защо е важно да не се знае за начина на действие – понеже нито един участник в любовна история не вярва в нейния край, докато е с двата крака вътре.

И накрая да обобщим: алкохолът не лекува. Но помага. Притъпява симптомите, без да премахва причината за болката. Но те и лекарите ни са такива – не лекуват, а само притъпяват… Предимството на алкохола, е че се отпуска без рецепта. Въпреки това с него трябва да се внимава, понеже има куп нежелани странични ефекти. Включително и такива (като прогресивната амнезия), които водят до регрес в лечението, понеже подтикват пациентите към нови оптимистични контакти с източника на тяхната болка. Обикновено след опарване, нова доза пенкилер облекчава състоянието. Временно.

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

Съвсем не по темата, за това не е и послепис. И тази година забравих за рождения ден на блога :oops: Срам! А той взе, че стана на 4 години, и то преди цели 12 дни. Да му е честито! X:-P Равносметката ли? За четири години – две сълзливи любовни истории, много алкохол и пътуване на стоп. Не е зле.

1 Trackback or Pingback

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline