Защо клишето, че  (добрите) момичета харесват лоши момчета се оказва толкова вярно? Кое е това, което ги привлича като с магнит? Ровейки се из нета видях, че този въпрос е разискван предимно из разни тийн общества, което ме накара да се замисля дали разсъждавам по друг начин сега, на тази преклонна от тяхната гледна точка възраст.

Май ще трябва първо да определя известни рамки на понятията. Какъв е стереотипът на Лошото момче – бунтар, заклеймен от обществото, не му пука от мнението на околните, импулсивен до безразсъден, разкрепостен, женкар с богат опит (или поне демонстрира наличието на такъв, дори и да не е вярно), непукист, класически мачо-тип, нерядко с татуировки и известен опит в поправителни институции, и въобще – човекът, с когото всеки баща дава мило и драго дъщеря му да не се среща. Много често обаче под тази корава обвивка се крие някой добър дечко, склонен да даде всичко от себе си, когато реши, но който гледа да не се разкрива никога и пред никого. 

От друга страна Добрият е този, когото лошите момичета наричат мухльо, льохман, лузър, сухар, зубър, скучен и т.н. Спретнат, демонстративно интелигентен (друг е въпросът, че това може да е без покритие), разумен до степен на безумна скучност, често пъти много по-малко романтичен от лошия, просто защото не се сеща за това, стабилен, перспективен и най-вече – харесван от родителите и.

Понеже ще стане дума и за тях – да видим момичетата. След бърз и кратък сондаж стигнах до извода, че лоши момичета почти няма. Но пък има добри, чийто типаж като описание доста се доближава до този на добрите момчета.

Та кое е това, което кара нежния пол най-малкото да въздиша по „лошите момчета“, ако не направо да им се метнат със засилка? Теорията, че противоположностите се привличат, я заделяме за сега, понеже е прекалено отвлечена. По-скоро ми се избистрят няколко други причини:

1. Жените обичат да правят на пук, а кой е по-подходящ за това от неподходящия мъж? Независимо дали натриваме носа на татенцето, на настоящото гадже/съпруг от типа „льохман“, на приятелките или на самите себе си.

2. Чисто животинско привличане. Не може да се отрече, че Лошите привличат в най-голяма степен сексуално. Не вярвам много жени да са омагьосани от перспективата да създават семейство с такъв човек, но пък само мисълта за диво креватно изживяване е достатъчна да замъркат в краката му.

3. Чувството за неангажираност. Като следствие от т.2 и същността на лошото момче, жените не очакват сериозна връзка, а само забавление, тръпка, убиване на времето и бягство от сериозния свят. Има и голяма доза несигурност в отношенията, която ни държи на тръни и ни кара да сме изобретателни, за да задържим вниманието му. Което пък не позволява връзката да стане скучна.

4. Укротяване на опърничавия. Това може би не важи за всички жени, но за мен с пълна сила. Желанието да укротя дивото животно и да го накарам да се умилква край мен. В същото време жените също имат нужда от укротяване понякога, особено когато прекалено лесно доминират над Добрите. Сблъсъкът на силни характери може да е изтощителен, но си струва някой път да покачиш адреналина, за да разсееш скуката. Лошите момчета непрекъснато ти късат нервите, но въпреки това им прощаваш всичко.

5. Простота в отношенията. С лошите момчета всичко е ясно и открито – няма увъртане, няма непрекъснато двоумение и несигурност при вземане на решения, няма угризения на съвестта (тяхната!), няма безкрайни прелюдии, от които да забравиш какво си тръгнал да правиш, няма разиграване, всичко е просто и ясно – аз знам, че ти ме харесваш и ти знаеш, че аз те харесвам, и двамата знаем, че всичко ще е ден до пладне, но и двамата ни устройва. Пък ако нещата задълбаят – ще му мислим тогава.

Ако се напъна, може и още нещо да измисля, но за сега това май е напълно достатъчно да обясни саморазрушителното влечение на мацките към бродягите. Но пък винаги ми е било интересно защо в много по-малка степен мъжете са привлечени от не-добрите, клонящи към лоши момичета? Тези, които не подбират много, които не се интересуват от мнението на другите за тях, които не мислят за бъдещето и живеят ден за ден, с тъмен грим, много пиърсинг и псуващи повече от вас, без да ги е гнус да пипат бръмбъри и гущери. Може би защото не си ги представат като майки на децата им? Е, и ние не си представяме като бащи Лошите, но не можем да им устоим, нали? Всъщност, рано или късно всяка (разумна) жена започва да търси и ако има късмет си намира едно Добро момче, с което да започне да гради нещо. Защото, както стана ясно, Лошите са само за забавление.

Ако някое лошо момче се е почувствало засегнато, ще се радвам да чуя мнението му по въпроса. ;-) Добре де, ако и някое добро момче се цупи, също може да си каже. Абе я всички кажете какво мислите по темата :-D

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

20 Comments

 • Киро казва:

  Да кажем че момчетата не харесват лошите момичета /или поне не е масово явление/ защото:
  А-сме склонни да развиваме собственическо чувство около 34 секунди след началото на желана серща с обект от противоположния пол.
  Аа-лошите момичета не са подходящи за проява на описаното чувство и вероятноста да направят и/или покажат нещо дето е да-си-е_е-майката неприятно и антисобственическо за нас, клони към 100%
  Аб-не понасяме някой да танцува,пие,повръща и онва другото дето завършва с него вечерта или започва сутринта повече от нас.
  Б-страхуваме се от това че инициативата не е у нас.
  Ба-питаме се във всеки момент, каква ли аджеба ще е следващата екстремия която Лошото момиче ще ни спретне и дали ще сме на ниво или ще се провалим, опитвайки се да сме Достойни партньори на Лошото момиче в нея……….

  Абе СТРАХ мамка му.

 • Гарга Рошава казва:

  а ти от кои си, като толкова те е шубе? :twisted:

 • DUDEEEEEEE казва:

  hmm mi ne mi puka kakvo mislqt drugite su6to taka бунтар, заклеймен от обществото, не му пука от мнението на околните, импулсивен до безразсъден, разкрепостен i etc. no ne mislq 4e sum lo6 :D smisal da de moje bi nz no nnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeee :D ne misql 4e sum lo6

 • Гарга Рошава казва:

  ми в твоите очи може и да не си. в очите на мацките може и да си. а и лош е относително ;-)

 • Frida казва:

  Според мен образът на “ лошите момчета“ е леко изкривен. Това не са мъжете с криминално минало, татуировки и история в изправителни домове. Това са този тип мъже, които имат определено поведение – в голяма степен егоисти, които могат да дават обещания за себе си и поведението си, но да не ги спазват; които могат с чиста съвест да те гледат в очите и да ти казват, че те обичат / а те наистина го мислят/ и след това със същата тази съвест да те излъжат. Този тип мъже са силно сексуални, повече обаче искат семейство, искат жена, която да си стои вкъщи, докато те са някъде навън да флиртуват и задоволяват мъжкото си его. Най-лошото е, че повечето жени, попаднали на тези ‘ мъжкари’, много добре знаят къде се намират, но така се оплитат, че има трябва доста време, за да успеят да излязат от ситуацията. Мое мнение….

 • Frida казва:

  Възможно е и ти да си права за криминалните изяви -все пак те са над нещата, има логика да не се поддават на установените норми и правила. Но ти сама ще се изненадаш за егоизма – той е една по-особена форма: няма да ти каже ‘не’ направо, а ще ти каже ‘да’ – ще видиш, само че ти така и нищо не виждаш :) :) :)
  Тези мъже обаче са щастливи, поне докато са на подходяща възраст, само където след това реалността е много жестока….

 • Гарга Рошава казва:

  е аз не съм казала, че всички са такива, а една част от тях. ще се изненадаш колко от „лошите“ ти познати някога са имали прегрешения, довели до сблъсък с ченгетата, ако не и до нещо по-сериозно. аз поне се изненадах :)) това, разбира се не е задължително условие. да си лошо момче до голяма степен е просто начин на мислене и стил на живот.
  егоисти…не знам, според мен това няма много общо с факта дали са добри или лоши.
  за останалите неща, особено за жените, според мен си права :-bd

 • Гарга Рошава казва:

  мда, и аз ги смятам за щастливи, понеже живеят така, както искат. пък реалността е за другите ;-)

 • Азбест казва:

  Жената търси лошото момче за удоволствия и забавления – доброто за брак, деца и прочие, защото:
  А) Доброто момче е по-лесно да бъде манипулирано и контролирано
  Б) Поради пословичното му придържане към това какво му е казала майка му/ учителката му/шефа му има по-голяма вероятност да бъде по-успял (за съжаление лижещите задници и мижитурките често успяват да напреднат много в обществото)
  В) Поради това че си няма и идея от това какви са женските игри, защото не е имал много връзки (такива субекти често се женят за първата срещната, която им е обърнала внимание)
  Г) Винаги е хубаво в леглото с любовника да те хване очилат, кльощав мухльо, отколкото здрав мачо ;-)

 • Гарга Рошава казва:

  хахаха Г) много ми хареса =))

 • Борис казва:

  Лошите момчета се бият с добрите за момиченцата,които си мислят колко е хубаво да си желана жена.Един вид жената избира да бъде с лошият като и се приебе с което да направи двоен удар,като натрие носа на добряка.После обаче хаоса надделява над страстта и страха от провал в живота я връща към реалността респективно към добрият.Това предполагам е теорията.
  Такаааа…Обаче в тази теория е пропуснато следното.МЕН!Мъжът който си е самодостатъчен и може да играе както добър така и лош,така и всичко каквото си поиска.Защото защо трябва да се дава на жената възможност да избира.Трябва да бъде лишена от тази възможност.Как става това.
  Ами много просто нарушаваш цикъла на жената и бам!!!Прекъсваш вечният кръговрат на живота.Всичко е много лесно когато не се нуждаеш от жени и не даваш същността си на тях.Защото сексът е нещо което ограбва същността и е способно дори да наруши и разруши цялостта й за период от време или още по-лошо завинаги.Затова избирайки да не се поддаваш на женският чар ти не само запазваш себе си,но и се засилваш.Побеждавайки всеки път изкушението ти ставаш много по-чиста смес и концентрирана същност и разбираш свойството да си самодостатъчен на себе си.Разбираш истинската си цена.Това липсва на лошите.Те не са си самодостатъчни.Те трябва да правят нещо за да ги забележат.А недостатъка на добрите е че са зависими от секса и са лесни за манипулиране.
  А когато имаш два враждуващи елемента ти ги синтезираш и им ставаш режисьор.И веднъж вече справил се с добрите и лошите(по-точно те справящи се със себе си) ти ангажираш цялата си сексуална енергия към наказание и отмъщение към жените.Тоест елемента който за момента е ненападнат.В такъв случай ти затваряш кръговрата и секса който не си получил от жената го стоварваш върху нейната глава,за да не остане да те притеснява тебе.Така ти излизаш отгоре,контролираш и себе си и жените и добрите и лошите,ставаш по-силен и по-креативен и дърпаш всичко напред(като локомотив).Влакът си върви,кучетата нека си лаят.Изпречи ли се обаче кучето пред влака,влака го разнася,така щото и кост не остава от него.Тоест ни вест ни кост,никой не го помни и потъва.Всичко е въпрос на това доколко силен си.А то е правопропорционално на собствените ти действия.
  И така цикълът е затворен,само че върху глупавата глава на хитрата жена.Вместо секс получава отмъщение,вместо нежност и топлина получава наказание.Вместо разбиране получава лицемерие,за да може да се натрови след това като разбере,че всичко което си и дал е самата нея.
  Тоест змията захапва опашката си и се самоунищожава.Да не говориме пък,че аз със злоба и от „свобода на избора“(хъх-хъх)разбира се мога да притуря на цялата работа.Отделно,че ако жената не е заинтересована от мене,мога да се намеся аз по собствен избор в живота й или като добър или като лош или манипулирайки добрият или лошият в живота и както си искам(месейки се така и в техният живот) с цел да накажа както сметна за добре.В крайна сметка живеем в свободен свят.Можеш да направиш живота на някого ад без ти да си заинтересован от него и без да ти е направил каквото и да било.Просто ей така.
  Но женската природа просто е много забавна за наказване,затова си позволих да описвам толкова детайлно понеже много обичам описанията :)
  И жените доста си падат по тях.Разбира се не когато съм лош де :)
  Аз мога да съм и много добричък :)
  Досега съм направил един два зулума със една две жени.Единият във момента го правя.Може да го проследите на …
  Едно момиче ми се довери,защото се правех на добър,а след това аз й забих нож в гърба,защото го правеше само за да си легне със мен.
  Но това прави ли ме лош?

 • Марморка казва:

  Мили Борисе,явно нещата за добрите и лошите и твоето положение в тях не са ти много ясни. Изхождам от детайните ти описания. В дълбока грешка си- момичетата не обичат такива отнесени и неясни описания! И още една дребна, но не никак маловажна отметка- жена, която иска само да си легне с тебе, няма да ти се довери и да споделя лични моменти. А с тази ти хвалба за ножа в гърба си просто жалък. Извинявам се ако по някакъв начин съм те засегнала, но си на светлинни години от разгадаването на женската психика!

 • Борис казва:

  Именно!За това съм гениален!Защото има момиченца като тебе.
  Мислиш ли че не знам точно колко жалък изглеждам!
  Ооо,много добре знам.И колкото по-жалък съм толкова по-добре.
  Май ти не ме разбра и това ме кара да се радвам,защото посланието наистина си е свършило работата.
  Аз не искам момичетата да ме харесват!Аз искам момичетата да НЕ ме харесват и да виждат във мене-жалък,досаден,познато-жалък,дори и по ествествен начин да се изложа е в плюс.Хич не ми пука какво ще решат в началото или някакъде в процеса.Важен е крайният резултат.А той е така досадното и преекспонирано наказание.И засега мила имам 2 броя наказани момиченца,които се промениха по един или друг начин за добро според мене.А без значение какво става попринцип,накрая винаги аз постигам целта си.
  Женската психика незнам дали ми е ясна или не,но тя не ми трябва за да накажа една жена,като непослушно магаре :D
  За наказанието е нужна мъжка психика.Така,че сега ако ти се засегнеш съжалявам,но не си ме разбрала,което пак ти казвам е добре защото явно работи.Така се прави в началото.

 • kathryn казва:

  Оооо, това е с коментарите на оня лудия :)) Всеки път ги чета по диагонал. Младежа си е за медицинско заведение.
  По-темата – при мен в най-голяма сила важат трета и пета точка. Като никак не пренебрегвам влиянието на фазите на луната, де. “ Добрите момчета“ са ми скучни. Добрата новина е, че добрия за мен не е добър за друга и обратно. Това дава шанс на почти всички ни да се уредим според нуждите и момента с добър или лош и най вече с „онази“ хубава думичка, след която ти каза “ алилуя“ :D

 • Гарга Рошава казва:

  ааа, за оргазмите ли питате? :twisted:

  на мен това не ми дава мира:

  Лошите момчета непрекъснато ти късат нервите, но въпреки това им прощаваш всичко.

  защо, по дяволите винаги става така?!

 • midnight казва:

  ох, аз съм силно впечатлена от Борис. ама много силно.
  Катрин, как не те е срам само по диагонал да го четеш?
  мен ако питате – това е мъжа на Лилията. и са на еднакви наркотици, щото тези несвързани бълнувания не може да са случайни и при двамата.

  колкото до това, което не ти дава мира, Кикс – според мен това е заради вроденото ни желание да променяме (щото той може да е лайно, ама заради мен ще стане по-сладък и от мед), плюс факта, че когато едно нещо ни отхвърля, то само по-силно ни привлича.

 • Steliyan казва:

  Абе като чета тука – повечето мацки имате досег с „лошите“ момченца точно колкото за една и/или няколко креватни гимнастики… Чини ми се, че повечето мацки, дори не сте се задържали по-длъжко с „лоши“ момченца, щото някои от съвсем лошите момченца, пият, пушат и се бият, а когато няма с кого да се бият – изпъват и „добрите“ момиченца…
  Аз самият търся вече доста време една жена кучка, да ме счупи от гимнастики и да ме зареже…, ама пусто, всички кучки стават котенца след втората или трета гимнастика, почват да се влюбват и пеизажа се оцапва… Не омаломажавам и факта, че обикновено „лошите“ и от двата пола са грозни, асоциални и умерено глупави (някои – много глупави). И някои жени харесват да си начешат крастата с някое подобно говедо и после да го зарежат, но не всички са навити да си теглят тегобата, когато говедото реши да окупира живота, щото му е харесало якия кекс.

  Или може би Хитрата Сврака имаше предвид не лошите момчета, а ония на които повече им подхожда етикетът „тарикати“…? Щото всички жени искат да попаднат на тарикат и да си оправят живота…, а умните жени искат моряк…

 • Гарга Рошава казва:

  аааа, тарикати не. поне не в оня мазен, далаверо-мутренски вид.
  а за моряка – едно време съм била умна значи, щом в Плана за живота беше залегнал именно такъв в ролята на мой съпруг. после явно съм започнала да изглупявам :))

 • аз казва:

  за добрите и лошите момчета…
  На възраст 48 години осъзнах, че винаги съм била във връзки с лоши момчета, избирали са ме, не съм си давала право на избор и съм страдала…
  Лошите момчета не винаги са грозни, напротив, но задължително ти разбиват сърцето! или пият много, или са женени женкари, или почитат юмручното право, или са лузери, които от комплекси започват да те мъчат…и така до момента, в който срещнах ДОБРОТО МОМЧЕ, който е повече мъж от всички лоши момчета в живота ми, повярвайте ми, мъже и жени, далеч по-силно е усещането да имаш до себе си мъж, който е добър!

 • аз казва:

  опонирам на Азбест:
  1.доброто момче не е задължително кльощав очилат мухльо
  2. мен не ме привличат напомпани със стероиди и с празни глави Мачовци или мъжки Кифли
  3. какво мама е казала е валидно и за лошите момчета
  4. далече по-лесно се предвижда лошото момче-върти очи, не се обажда, изчезва, и т.н., и т. н.

1 Trackback or Pingback

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline