Във връзка със ЗИПОМ (задействане изпълнението на плана за осъществяване на Мечтата), най-накрая смогнах да подкарам водолазния курс, на който му се каня толкова отдавна и който сам по себе си изпълнява една друга, малко по-незначителна мечта. Още при първите няколко гмуркания успях да достигна до някои фундаментални изводи, от които ще формулирам малко съвети за начинаещи водолази като мен. Може пък някой да се поучи от моите грешки и преживявания. ;-)

 

  • Не си слагайте плавниците докато сте още на пясъка, понеже се пълнят с него и после много боцка.
  • Внимавайте когато ходите с плавници на сушата. Пингвините не случайно падат толкова често.
  • Ако сте от срамежливите – избягвайте да се уригвате под водата, защото си личи по внезапно избухналия облак балончета от апарата ви за дишане.
  • Не пикайте в неопрена, освен, ако не търсите цялостно затопляне на тялото. Ако целта не е това – ще останете неприятно изненадани от разливащата се в целия костюм топлина, чиято несбъркваема миризма ще усетите още щом излезете от водата. :oops: За това най-добре свършете тая работа преди влизане в морето.
  • Като следствие от предходната точка мога само да си направя дедуктивното заключение, че може би не е добра идея и да попръцквате в костюма :?
  • Не забравяйте да дишате, когато останете без маска за гледане. Очите нямат нищо общо с устата все пак!
  • Това, че водата е мътна не означава, че дъното се е изместило. То все още си е отдолу, не отстрани!

Сънувах и други съвети, но ми изфирясаха докато седна да ги материализирам. Като се сетя или сдобия с нови прозрения, ще допълня :-bd

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!


[twitter-button]

3 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2023 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline