Помните невероятната история на мацката, която обикаля по света на стоп, нали? Е, имаме си малко новини от нея и както обещах – пускам ги тук.

Развитието на историята се състои в това, че един от завиждащите и (редом с мен), е решил да се пробва, като се вкара в подобно приключение и търси информация от нея. Леките правописни редакции и трансформацията от латиница на кирилица са мое дело, понеже постът и е дълъг, а аз лично се уморявам да чета шльокавицата.

CLXG23 – 03 Apr 2009 23:56

…Много ще се радвам ,ако авторката (РЕСПЕКТ) ,ми отговори макар и кратичко на няколко въпроса :
1.Когато обикалях Европа ,дори не знаех ,че съществуват сайтове като CouchSurfing и спах по хостели – въпроса е ,дали ще успея да си намеря безплатно спане ,при положение ,че гледам хората си пишат фийдбек ,познават се и тнт ,а пък аз съм нов.
2.Поне ориентировъчно ,колко пари трябва да приготвя (за да знам дали да се отказвам ,докато е време :-( )
3.Изобщо ,ако имаш време и желание ,всичкото инфо ,което дадеш е добре дошло ,че да знам ,дали да почвам да се подготвям ,или да си стоя на дупето :)
4.Практично ли е да се носи лаптоп ?
5.Бурма затворена ли е границата ?Как да се докопам до Тайланд ,през Китай и Лаос ?
6.Как са границите между Казахстан и Китай ,Китай и Индия ,Китай и Непал – как премина там…

* * *

seasoul – 08 Apr 2009 04:32

Здравей :)
Много се радвам че има и други мераклии за тая авантюра :D Бих искала да имам всичкото време на света и да ти пиша всичкото инфо дето съм научила досега ама времето на net ми е ограничено. Все пак ще опитам да ти кажа каквото ми идва на ум и питай още конкретно ако се сещаш.
Не знам дали ще е проблем че си новобранец, аз бях навъртяла много стопове преди тия trip. Съветвам те да направиш един евро-trip! Направи го с CS и стопиране целия да видиш каква е атмосферата в чужбина. Само не ходи в Италия че ще ти се отще стопа Макар че трябва да знаеш – Европа няма нищо общо с Азия. Като се озовах в Китай всичко беше написано на китайски – имена на градове, улици, карти… Абсолютно НЕвазможно е да разбереш къде си и къде отиваш!!! Питаш ги ама те не говорят английски, купона е пълен :) )))Но не трябва да се панираш още повече че те не знаят какво е стопиране. Но са готини и мислят че ти се е счупила колата затова те вземат :) )). С езиците проблема не е толкоз голям както мислех, английски обаче ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и то добро ниво!!!! Руския ще ти е много от полза в Украйна, Казакхстан и Русия.
Коучсърфинг работи перфектно!!!!! Навсякъде го ползвах, навсякъде готини хора, индийците бяха малко лудички но ти си момче и няма да искат да се женят за тебе :) )) Нищо че си нов, попълни си добре профила и дай да те аднем всички от форума дето имаме CS profile и ще ти изглежда по-пълен :) След тоя trip профила ти ще видиш колко гол;ям ще стане ако сърфираш много.
За парите – никoй не може да ти отговори на този въпрос! Зависи как пътуваш, колко икономично. Аз ползвам CS или палатка, нищо друго. В индия си кампвах в джунглата и беше върховен кеф. В НЗ почти не ползвах CS щото ми беше кеф само на палатка в дъждовните гори :) Храната – в Азия е евтино! За долар се наяждаш супер в Индия. Но ако си веге внимавай в Китай, запаси се с много храна от Казакхстан щото аз в Китай едва не умрях гладна. В другите страни е ОК. И е евтино, а и много често ме черпеха и ядях без пари. Визите са това, което ще глътне повечето от парите ти! И те съветвам да се подготвиш от рано по този въпрос, виж по-напред в темата бях писала нещо за тях. След месец ще напускам Австралия и ще ми трябва за Индонезия но още не знам как са нещата, първо трябва да си намеря лодка, което ще е интересен стоп. :) Руската виза е ходене по мъките, китайската също! Никога не казвай че ще пътуваш на стоп в посолствата!!!!!!
Не е практично да се носи лаптоп! Багажат ми тежеше около 27-30 кг като тръгвах от БГ, смятай и един лаптоп как ще се отрази. Имай предвид че ще носиш багаж за много месеци. 7 месеца откак заминах и досега съм пратила към 10 колета за БГ защото вече не мога да нося багажа си, вчера се отървах от нови 11 кила. Така че УМНАТА с багажа. Съветвам те да не правиш като мен и да пътуваш леко. За интернет ще трябва да ползваш у CS-и и интернет кафета.
На Бурма е затворена границата. Може да минеш от Китай към ЮИ Азия. Аз по този път ще се връщам. Не се гласи да ходиш в Тибет ако нямаш много излишни пари, аз там най-много се изтормозих с уреждането на разрешително и ми одраха кожата, та ми направиха трипа още по-икономичен :(
Граница Казакхстан-Китай – не ходи в събота или неделя!!!!!! Границата има 2 почивни дни :lol: :lol: :lol: Знам че звучи смешно но го изпитах на собствен гръб като пристигнах там в събота. Лесно минах с помощта на един митничар. Не ме провериха. Китайците бяха учудващо приятелски настроени. От Непал за Индия минах без виза. Непалците не ми сложили виза в паспорта като пристигнах и аз не бях забелязала и на изхода се оказва че нямам. Искаха да ме връщат но като се разплаках ме пратиха на индийската и онези ми удариха печата без да му мислят. За проверка на багаж и дума не може да става :) ))
Много още мога да ти пиша и ще опитам следващ път като имам net ако се сетя нещо или ти направо питай.Днес качих няколко снимки от Австралия и НЗ, имам хиляди снимки и още не мога да ди ги разгледам, но тези са едни от последните.

http://picasaweb.google.bg/disneytery/AustraliaAndNZ

Надявам се скоро да има още интересни включвания. Ще ви държа в течение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2024 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline