Пътните

Оказа се, че и тук има какво да кажа по въпроса. Най-ясно и точно са се справили определено франчолята. Там така и не успяхме да се загубим, въпреки многото ни опити.

France (71)

Всичко си го пише ясно и на точното място, за разлика от немските табели, които често пъти се намираха след отбивката. Ама кел файда, дето викат парижаните, само дето разбираш, че си се загубил и започваш едно поне половинчасово лутане, докато разбереш как да се върнеш в изходна позиция. От неколкократен опит говоря, така че вервайте ми. Така например, в Градът-който-не-бива-да-се-назовава (защото след случката беше завинаги намразен), така и не можахме да влезем. Абе виждаш го къде е, но само го обикаляш оттук-оттам. Накрая, след като четири пъти влязохме във Франция, без да разберем кога сме излезли от Германия, му теглихме една и му се разсърдихме.

Saarbrucken (8)

Същата работа и в Залцбург. Влизаш, гледаш – пише „Zentrum” , стрелка обаче няма… Караш, караш, пише „среда на града” (буквален превод) –> надясно. Тръгваш натам, но на следващите 5-6 кръстовища няма никаква вест кое накъде е. Накрая спираш, питаш и те залива порой от неразбираем немски. Добре поне, че и те ръкомахат като нас. У Францата обаче, такива проблеми няма. Навсякъде ти пише кое е навън и кое навътре. Не бе, сериозно говоря, мръсници такива! Или пише център, или пише всички посоки, което всъщност се оказа много идейно. Стигаш края на града и там вече ти пише кое накъде е.
Не като у швабите – на самия разклон ти плеснали една таблица с чертежи, там изредени всички имена от телефонния указател с повече от 10 букви и забити стрелички във всички посоки. Иди се оправяй, особено както ни се случи единия път – по тъмно в проливен дъжд на магистралата. Ако някой е видял една кола да кара с 30 км/ч и да спира на аварийни по средата на всеки разклон – ние сме били!

Germany (7)

Budapest (9)

Saarbrucken (23)

Strasbourg (2)

 

Търговските

 

Е тук се изкефих много! Обожавам ония стари, висящи, поклащани от вятъра метални или дървени табели на магазини, кръчми и хотели. Нагледах се и се наснимах на такива, особено в старите градчета. В това отношение Залцбург няма равен! Дори и марки като Mango, Zara, Swarowski, McDonalds, бяха с табели в духа на мястото. Друго няма да коментирам, насладете се и вие. Само ще спомена, че това с табелите на английски май само у нас го има. Е, и тук-там в Германия. Никъде другаде!

Basel (106)

Ribeauville (9)

Ribeauville (61)

Strasbourg (226)

Strasbourg (202)

Strasbourg (207)

Salzburg (22)

Salzburg (24)

Salzburg (31)

Salzburg (32)

Salzburg (38)

Salzburg (39)

Salzburg (42)

Salzburg (66)

Следва…

 

Ако ви е харесало - нацъкайте копчетата!

[twitter-button]

1 Trackback or Pingback

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Права за ползване © 2023 - Хитрата сврака
Albizia Theme designed by itx
SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline